Tečajevi

Učenje stranih jezika u inozemstvu

strani jezici
17.01.2010.
u 19:42

Jedan od najboljih načina učenja stranog jezika učenje je u ambijentu zemlje gdje jezik kojeg učimo uistinu živi i gdje je svaki dan ispunjen druženjem s ljudima iz cijelog svijeta, zabavom, izletima, sportom te istraživanjem nečeg novog i nepoznatog

Jedan od najboljih načina učenja stranog jezika učenje je u ambijentu zemlje gdje jezik kojeg učimo uistinu živi i gdje je svaki dan ispunjen druženjem s ljudima iz cijelog svijeta, zabavom, izletima, sportom te istraživanjem nečeg novog i nepoznatog.

Od općih do poslovnih tečajeva

Najčešće vrste tečajeva su opći i intenzivni koji se razlikuju po broju nastavnih sati tjedno. Opći tečaj obuhvaća 15-20 nastavnih sati tjedno, dok intenzivni ima 25-30 nastavnih sati, a superintenzivni obuhvaća 35 nastavnih sati tjedno. Većina škola nudi i poslovne tečajeve iz raznih područja te isključivo konverzacijse tečajeve u naprednoj fazi učenja. Nastavni sat obično traje 45 minuta, a ponekad 50 ili 60 minuta.

 

Gdje po znanje

Ako ste izabrali tečaj u trajanju od tjedan dana ili dva tjedna tada se ne preporučuje odlazak na prekooceansko putovanje, nego na neko bliže odredište. Na  odluku utječe i interes prema nekoj određenoj zemlji te dodatne aktivnosti koje ona nudi, osobito ako slobodno vrijeme želite provesti u aktivnom odmoru. Mnogo je svjetskih prijestolnica u kojima možete učiti strane jezike, no naravno, prvo morate odlučiti koji jezik želite učiti ili usavršiti. Kada je riječ o engleskom jeziku, najčešći odabir su Velika Britanija i SAD, no isto tako u ponudi naših agencija nude se i brojne škole u Irskoj, na Malti, u Južnoj Africi, Kanadi, na Novom Zelandu i u Australiji. Po znanje njemačkog jezika obično se odlazi u Beč, Salzburg, Berlin, Frankfurt, München i Heidelberg, dok se talijanski najčešće uči u Rimu, Milanu i Firenci.

 

Najpoznatija odredišta za učenje francuskog jezika su Pariz i Nica, oni željni malo daljih putovanja odlaze u Montreal u Kanadi dok su kao prijestolnice učenja španjolskog jezika na glasu Barcelona, Madrid i Sevilla, a za sve željne učenja uz egzotiku nudi se mogućnost učenja u školama u Havani na Kubi te u Santo Domingu u Dominikanskoj republici te u Santiagu u Čileu te u Buenos Airesu u Argentini. Portugalski u Lisabonu, ruski u Moskvi i St. Petersburgu, grčki u Ateni i na Kreti, arapski u kairu, kineski u Pekingu, japanski u Tokiu, mogućnosti je mnogo!

 

Smještaj u koledžu ili u obitelji

Glavne prednosti smještaja u koledžu su neposredna blizina učionica i prostora za društvene i sportske aktivnosti, a ovaj tip smještaja nudi i odličnu priliku za stalno druženje s polaznicima iz drugih dijelova svijeta. Najčešći nedostatak vezan je uz manju komociju smještaja koja obično uključuje višekrevetne i jednokrevetne, jednostavno opremljene sobe dok su kupaonice u pravilu zajedničke. Smještaj u obitelji često omogućuje bolje upoznavanje tradicije zemlje te običaja te obično mnogo više komuniciranja na stranom jeziku u izvornom okružju. Nedostaci su obično vezani uz navike domaćina na koje ćete se možda teško naviknuti te moguće veće udaljenosti od škole.

 

 

Komentara 1

SD
SDRE
10:45 23.12.2013.

Samo treba učiti jezike... To je najveće blago. Evo jedna moja rodica je bila u Buenos Airesu, išla je u neku školu Ailola. I fenomenalno je prošla...Za svaku preporuku. I ja bih išao kad bih imao priliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije