U slast!

Uz ovih nekoliko trikova sarma će vam ispasti baš poput bakine!

Shutterstock
03.12.2019.
u 07:00

Kuharice i internet prepuni su najboljih recepata za sarmu, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da uvijek ispadne – fantastična

Kupus je jedan od najvažnijih dijelova sarme. Nije svaki kupus za sarmu. Odaberite svježi koji ćete sami ukiseliti, imat će poseban okus. Ako za to nemate mogućnosti, kupite radije na tržnici domaći nego onaj vakuumirani.

Naravno, važno je i meso! Neki kuhari kažu da se treba koristiti samo svinjetina, a drugi će preporučiti mješavinu svinjetine i junetine. Bilo bi dobro izmiješati dijelove svinjske plećke i vrata. 

U loncu treba biti i malo dimljenog mesa koji će mesu dati okus i aromu. Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!

Rižu nije potrebno kuhati nego je samo nekoliko minuta potopiti u vodu. Sarmu u lonac treba slagati okomito, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kad bude skuhana, a tako se sarma neće odmotavati ni okretati.

Ovaj kestenjar kestene na Cvjetnom trgu prodaje već 47 godina:

 

Ključne riječi

Komentara 11

PO
portugisac
08:37 03.12.2019.

To što vi spominjete je dječija sarma. Kod prave sarme u smjesu od riže i mesa umiješa se mljevena slanina - špek a i jedan do dva feferončeka. U posudu sa sarmom mora doči suho meso i komadi suhoga špeka. Ne zaboravimo da zelje to jest sarma da bi bila bolja zahtijeva puno masnoće. To se sve stavi u posudu sa poklopcem i stavi se u rernu. Nakon dva sata sigurno je kuhano a po vrhu kao malo zapećeno. Dobar tek.

Avatar Robinzon
Robinzon
07:26 03.12.2019.

Zagorci kažu da se ne postavlja pitanje jel vino dobro ili loše, već ima li ga ili ga nema. Gladan čovjek to kaže i za sarmu.

DU
Deleted user
14:56 03.12.2019.

Ma sve u redu, ali kod nas je oduvijek bilo ili "Dobar tek" ili "Bog bagoslovi", ali ovo "u slast" baš i ne?! Od kuda vam to?! I ne, nisam "rvatina" i nacionalist, već obični, "mali" Hrvat, samo pitam jer me zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije