Bundeva je jedan od onih sastojaka koji se najviše konzumiraju u hladnijim, jesenskim danima, a danas vam donosimo jedan super brzi recept za ručak ili raniju večeru u kojem je upravo ona glavna zvijezda. Ovo jelo možete pripremiti samostalno, a možete ga poslužiti i kao prilog uz meso.
Sastojci:
1 kilogram bundeve, očišćene i narezane na kockice ili prutiće
100 g mascarpone sira
100 g naribanog tvrdog sira, najbolje gaude
1 dl mlijeka
50 g bučinih sjemenki
Sol, papar i ostali začini po želji
Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!
Priprema:
Bundevu prvo kuhajte na pari da omekša, a zatim je premjestite u posudu za pečenje. Pomiješajte s mascarpone sirom, bučinim sjemenkama i začinima. Na vrh posipajte naribani tvrdi sir i pecite u pećnici na 200°C, otprilike 15 minuta.
Zbog ovoga bi muškarci trebali jesti tikvice svaki dan!