Ukusno i brzo

Za početak jeseni pripremite jedan prigodni ručak: Bundeva zapečena sa sirom nestat će u trenu sa stola

#bakedsquash/Instagram
23.09.2021.
u 07:00

Ovo jelo jedite uz salatu ili kao prilog uz meso.

Bundeva je jedan od onih sastojaka koji se najviše konzumiraju u hladnijim, jesenskim danima, a danas vam donosimo jedan super brzi recept za ručak ili raniju večeru u kojem je upravo ona glavna zvijezda. Ovo jelo možete pripremiti samostalno, a možete ga poslužiti i kao prilog uz meso.

Sastojci:
1 kilogram bundeve, očišćene i narezane na kockice ili prutiće
100 g mascarpone sira
100 g naribanog tvrdog sira, najbolje gaude
1 dl mlijeka
50 g bučinih sjemenki
Sol, papar i ostali začini po želji

Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!

Priprema:
Bundevu prvo kuhajte na pari da omekša, a zatim je premjestite u posudu za pečenje. Pomiješajte s mascarpone sirom, bučinim sjemenkama i začinima. Na vrh posipajte naribani tvrdi sir i pecite u pećnici na 200°C, otprilike 15 minuta.

Zbog ovoga bi muškarci trebali jesti tikvice svaki dan!

1/3
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije