Okus ljeta možete zadržati još dugo i preko zimskih mjeseci. Sušene rajčice odličan su dadatak jelima u zimskim danima pri pripremi tjestenina, raznih umaka, ali i odlična je ideja za staviti ih na tople bruskete sa slanim sirom i maslinovim uljem u koje ste, po želji, stavili malo ružmarina ili češnjaka.
Iako je sam proces sušenja traje četiri dana, postupak je zapravo vrlo jednostavan. Jedino što morate napraviti vi je oprati mini rajčice, prepoloviti ih, posoliti i poslagati ih u neku ravnu posudu jednu pored druge, možete se poslužiti limom za pečenje. Po želji ih začinite nasjeckanim češnjakom, bosiljkom ili ružmarinom koji će na jakom suncu pustiti svu svoju aromu i ostavite ih na \"sunčanju\" na direktnom sunčevom svjetlu četiri dana. Obzirom da noći u ovo vrijeme već mogu biti svježije, rajčice bi bilo dobro tijekom noći ostaviti na sobnoj temperaturi. Nakon puna četiri dana sušenja, rajčice spremite u tegle, sitno pospite šećerom i nakapajte maslinovim uljem.