KUŠALI SMO

Zaboravljeni digestivi, likeri koji su poziv na razgovor nakon dobre hrane

amaro
29.06.2016.
u 16:21

Gorki likeri sadrže macerate i prirodne boje dobivene karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima

   Digestivi i uživanja u njima nepravedno su zanemareni u sve raširenijem trendu da se za ručak ili večeru samo napuni prazan želudac, a ne da se uživa u hrani i da obrok postane oblik socijalnog kontakta. Biljni likeri imaju ulogu partnera, a upravo zato dobar dio njih odlikuju specifični gorkasti okusi. Rovinjska tvornica alkoholnih pića od 1925. godine njeguje tradiciju pripreme upravo takvih pića koja su postala dio gastronomske baštine, a recepture i sirovine nisu se puno promijenile. Štoviše, u Darni su sačuvali staru tehnologiju dobivanja visokovrijednih prirodnih žestokih napitaka te ljubomorno čuvaju originalnost receptura prema kojima i dandanas rade. Gorki likeri sadrže macerate i prirodne boje dobivene karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima. Amaro Darna upravo je digestiv koji vraća u vrijeme kada se biljni liker umjerene slatkoće s notom gorčine, profinjenim mirisom naranče i diskretnim okusom badema ispijao s malo leda u čašama veličine dlana. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:52 30.06.2016.

daj recept ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije