Digestivi i uživanja u njima nepravedno su zanemareni u sve raširenijem trendu da se za ručak ili večeru samo napuni prazan želudac, a ne da se uživa u hrani i da obrok postane oblik socijalnog kontakta. Biljni likeri imaju ulogu partnera, a upravo zato dobar dio njih odlikuju specifični gorkasti okusi. Rovinjska tvornica alkoholnih pića od 1925. godine njeguje tradiciju pripreme upravo takvih pića koja su postala dio gastronomske baštine, a recepture i sirovine nisu se puno promijenile. Štoviše, u Darni su sačuvali staru tehnologiju dobivanja visokovrijednih prirodnih žestokih napitaka te ljubomorno čuvaju originalnost receptura prema kojima i dandanas rade. Gorki likeri sadrže macerate i prirodne boje dobivene karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima. Amaro Darna upravo je digestiv koji vraća u vrijeme kada se biljni liker umjerene slatkoće s notom gorčine, profinjenim mirisom naranče i diskretnim okusom badema ispijao s malo leda u čašama veličine dlana.
Zaboravljeni digestivi, likeri koji su poziv na razgovor nakon dobre hrane
Gorki likeri sadrže macerate i prirodne boje dobivene karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima
Komentara 1
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
daj recept ????