Iznenađenje Gablecede zacijelo je restoran Lauba. I to zbog više razloga.
Prvi je jer premalo ljudi zna da u sklopu multifunkcionalne galerije Lauba djeluje i restoran Lauba. Hrana, uređenje prostora, osoblje – sve je vrhunsko. Bilo bi mi drago kad bi to postalo jako popularno mjesto jer to i zaslužuje, ali onda bi bilo gužve pa nikad ne bi bilo mjesta... Tako da mi ovakvo stanje odgovara.
Restoran u sklopu galerije ima parkirališna mjesta, no na njegovoj lokaciji, u Prilazu baruna Filipovića, parking se ionako ne plaća, pa je i to veliki plus. Drugi je što ima veliku terasu.
Za Gablecedu pripremili su najprije Fish&Chips. Cijena je 25 kuna. Isplati se!
Jedan brzinski gablec da vas napuni energijom za ostatak dana. Lauba se uvijek potrudi oko dekoracije, serviranja hrane pa čak i pribora za jelo. Cijenom je jako pristupačna, pa čak imam osjećaj da podilazi klijentima, jer njezina je usluga i kvaliteta hrane na puno višem nivou.
Kao drugo jelo u Laubi su nam servirali domaće kobasice sa zeljem i krumpirom. Cijena je 35 kuna. I zamislite – domaće kobasice su zaista domaće!
U nekim restoranima misle da je domaća kobasica “domaća” zato što je kupljena u susjednom supermarketu. U Laubi nije tako. Uz jelo morate kušati i njihov domaći crni kruh, kruh s maslinama, njihovu selekciju vina, biftek s pireom od cikle, razne namaze koje serviraju... Jednostavno morate doći i probati. Dobar tek!