Potrebno je: 500 g kora za baklavu, 3 kutije zamrznutog šumskog voća, 1 vrhnje, 1 čaša ulja, 1 čaša šećera, 3 jaja, prašak za pecivo.
Za preljev: 1 šalica vode, 2 šalice šećera, pola limuna, 2 vrećice vanilin šećera
Priprema: Prije nego što počnete raditi baklavu, skuhajte šećer, vodu, limun i vanilin šećer. Dobiveni sirup ohladite pa njime prelijte baklavu kad se ispeče.
Mikserom umutite vrhnje, ulje, šećer, jaja i prašak za pecivo. Da biste postigli odgovarajući omjer, za mjerenje ulja i šećera koristite čašu u kojoj je bilo vrhnje. Ukupnu količinu kora podijelite napola. Prvu polovicu složite u pleh, ali tako da svaku koru premažete umućenom smjesom.
Kad potrošite prvu polovicu, preko složenih kora rasporedite cijelu količinu voća, koje je prethodno odmrznuto i dobro ocijeđeno. Potom poredajte preostale kore, koje ćete premazivati kao i prethodne.
Na kraju, narežite baklavu na trokute i pecite 40 minuta, prvo na temperaturi od 200, a zatim na 180ºC.
>>Spas za sve koji su gladni na poslu: Recept za tjesteninu s rajčicom iz - mikrovalne
>>Slavni kuhar Rudolph van Veen otkrio nam je svoja 3 recepta