Mnogi se užasavaju od pomisli na jaja za ručak, ali uz kvalitetno punjenje omlet može postati idealan, hranjiv ručak kad god nemate vremena za pripremu kompleksnijeg objeda. Za djecu i odrasle i sportaše. Još ako uz njega servirate zdjelicu salate i komadić raženog kruha… Savršeno! Baš kao i onaj za pesto od raštike i ovaj recept osmislila je Nasja Duplančić bez čijih ideja kuhanje ne bi ni upola bilo tako jednostavno i zabavno!
Omlet s pestom od raštike
Sastojci:
- 5 domaćih jaja
- 2 žlice mlijeka
- 2-3 pune žlice pesta od raštike
- 50 g mozzarelle
- 1 žlica maslaca ili ulja
- sol
- malo peršinovog lišća
Priprema:
Jaja razbijte u zdjelu, posolite i dodajte 2 žlice mlijeka. Dobro pjenjačom umutite. U tavu s neprijanjajućim dnom stavite maslac/ulje i pustite da se jako zagrije. Izlijte jaja u tavu i pomoću špatule ih rasporedite po cijeloj površini tavice. Smanjite temperaturu i prestanite miješati. Kada se jaja počnu lagano kuhati i otvrdnu, ali su i dalje na vrhu tekuća dodajte raštiku i na komadiće natrganu mozzarellu. Uz pomoć špatule preklopite omlet. Premjestite omlet na tanjur i posipajte peršinovim lišćem. U slast!