kreće njihova sezona

Želite se riješiti paukova iz vašeg doma? Žena otkrila odličan trik!

shutterstock
18.09.2024.
u 11:30

Jesen označava početak sezone paukova jer ova stvorenja traže sklonište i toplinu unutar domova.

Jedna je žena dobila mnogo pohvala nakon što je podijelila svoju jednostavnu i efikasnu metodu za sprječavanje paukova da ulaze u kuću — i tvrdi da joj uvijek uspijeva. Lucy Kalice se obratila korisnicima društvenih mreža kako bi objasnila svoj način tjeranja ovih, mnogima odbojnih, stvorenja iz svog doma, sprječavajući tako neželjene susrete s njima, piše Mirror

U videu, koji je prikupio više od 121.000 lajkova, Lucy kaže: ‘Ako ste osoba koja se boji paukova, ovaj je video za vas. Ja se protiv pauka borim uz pomoć ulja čajevca. Prvotno sam planirala koristiti ulje paprene metvice, ali ga nisam imala — međutim, ulje čajevca jednako dobro djeluje’.

 

@lucykalice Gorgeous gorgeous girls spider proof their house in spider season 💁🏼‍♀️ learnt this hack from @Purdy & Figg | Cleaning Hacks #cleaning #cleantok #cleaningmotivation #cleanwithme #spiderseason #cleaninghacks #cleaningtipsandtricks #spiderrepellent ♬ original sound - LucyKalice

U videu pokazuje kako nanosi ulje čajevca na vatu, kojom potom briše okvire vrata i prozora. Dodaje: ‘Prošla sam stražnja vrata, ulazna vrata i zatim prešla na prozore. Možda već znate ili ne, ali trenutno je sezona paukova. Svaki dan me podsjećaju na to, pa se nadam da će ovo pomoći da ih se riješim’. 

Prema informacijama Pest UK-a, jesen označava početak sezone paukova jer ova stvorenja traže sklonište i toplinu unutar domova. Podržavajući Lucyin savjet, na njihovoj web stranici stoji: ‘Jaki mirisi prirodan su način za sprječavanje paukova da uđu u vaš dom. Mirisi poput limuna, limete, naranče i svega s jakom citrusnom aromom pomažu u odvraćanju paukova. Također, ulje eukaliptusa, čajevca ili paprene metvice odnosno peperminta može biti korisno’.

VEZANI ČLANCI: 

Ocat je još jedan jak miris koji može pomoći u odbijanju paukova, ali mnogi ne vole zadržavati miris octa u svojim domovima. Protrljajte ili poprskajte ove mirise oko prozora i vrata kako biste spriječili pauke da uđu’, pišu. 

Na Lucyin video mnogi su korisnici pozitivno reagirali. Jedna je korisnica napisala: ‘Mješavina tekućine za pranje posuđa s uljem čajevca i vodom u bočici s raspršivačem funkcionira svaki put — najbolja stvar ikada za paukove’. 

VEZANI ČLANCI: 

Druga je dodala: ‘Jučer sam vidjela četiri pauka u istom dijelu dnevnog boravka u razmaku od 15 minuta. Jedan je bio veći od mog dlana. Voljela bih da pretjerujem’, Treća je korisnica komentirala: ‘Svaki put kada osjetim da me nešto golica po licu ili vratu, odmah pomislim da je pauk na meni’. Još je jedna korisnica podijelila: ‘I ja sam ovo probala i obrisala cijelu kuću uljem paprene metvice nakon što sam pronašla dva velika pauka u kući’.

Znanstvenici upozoravaju: Nikada ne ubijajte pauka kojeg ste pronašli u domu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije