nisu znali što mu je

Marko se iz izlaska vratio s ugrizom na ruci pa se šokirao kada su na hitnoj mislili da će mu je morati amputirati

@mkxrema
23.08.2024.
u 11:30

‘Ne postoji medicinsko objašnjenje za ovo što se meni dogodilo’, kaže Marko.

Influencer Marko Kovačević podijelio je na TikToku svoje dramatično iskustvo nakon što je doživio ozbiljan ugriz koji ga je odveo u bolnicu na nekoliko dana. Priča počinje jedne večeri na splavi na Savi, gdje je Marko bio u društvu prijatelja. Sljedeće jutro probudio se s velikim žutim plikom na ruci, za koji je prvo mislio da je opeklina od cigarete. Međutim, prijateljica mu je savjetovala da se posavjetuje s liječnikom.

Brzo nakon toga, njegovo stanje se pogoršalo, a na hitnoj službi su otkrili da je riječ o ugrizu pauka. Unatoč injekcijama, Markovo stanje nije se poboljšalo, već je ruka izgledala još gore nego prije. ‘Nakon tri sata čekanja, liječnica mi je rekla da moram ostati na hitnom liječenju u bolnici. Kada sam je upitao zašto, rekla mi je da ne može objasniti i da sumnjaju na najgore’, ispričao je Marko u svom TikTok videu.

 

@mkxrema insta: mkxrema Storytime 😱 #fyp #survivorsrbija #life #storytime #health ♬ original sound - Marko Kovacevic

Poslali su ga na analizu krvi te je dva dana čekao rezultate. ‘U glavi su mi bili najgori scenariji, ovo mi se na ruci krenulo povećavati i širiti, a ja ne znam što se događa’, ispričao je Marko. 

Na sreću, najgori scenarij nije se ostvario. Naime, liječnici su mislili da je insekt iz Dominikanske Republike i Afrike ugrizao Marka, čiji otrov polako razgrađuje mišiće. U najgorem slučaju, jedini način liječenja bio bi amputacija dijela ruke kako bi se spriječilo širenje otrova.

VEZANI ČLANCI: 

Ipak, Marko je 20 dana proveo u bolnici gdje mu je oteklina postala još veća. Pregledalo ga je preko 20 liječnika i nitko nema objašnjenje za njegovu reakciju na ovaj ugriz, niti za identitet insekta koji je uzrokovao problem. ‘Ne postoji medicinsko objašnjenje za ovo što se meni dogodilo’, dodaje Marko. 

Poskok je najopasnija zmija u Hrvatskoj, evo koje su još otrovne. Ovo nemojte raditi ako vas ugrizu

Komentara 6

TR
trabant7
10:20 24.08.2024.

Antibiotik+ antihistaminik+kortizon.

KR
kremenko
19:29 23.08.2024.

Vukojarac

Avatar Behemot
Behemot
17:03 23.08.2024.

U Srbiji amputiraju ruku kada ih ugrize insekt, što pak pokazuje visoku stručnost ondašnjih liječnika jer nisu amputirali nogu ili želudac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije