ljetni užitak tijekom cijele godine

Želite uživati u rajčicama cijele godine? Ovako ih možete zamrznuti

Shuttershock
24.07.2023.
u 08:00

Ako imate viška svježih rajčica, razmislite o njihovom konzerviranju kako biste mogli uživati ​​u okusu svježih ljetnih rajčica tijekom cijele godine.

Konzervirane rajčice bezvremenski su heroj smočnice i osnova mnogih naših najomiljenijih recepata. Konzervirane rajčice možete kupiti u trgovini, ali možete napraviti i svoju verziju. Ako imate viška svježih rajčica, razmislite o njihovom konzerviranju kako biste mogli uživati ​​u okusu svježih ljetnih rajčica tijekom cijele godine, prenosi Real Simple.

Kako zamrznuti cijele rajčice?

  1. Preporučujemo blanširanje i guljenje rajčica prije zamrzavanja kako biste kasnije uštedjeli na mukama. Prethodno blanširanje malim urezom u obliku slova 'X' olakšava postupak guljenja.
  2. Čistim rajčicama uklonite peteljke malim nožem i zarežite mali 'X' u kožu rajčice ('X' će osigurati da se koža lako skida.)
  3. Zakuhajte vodu u loncu
  4. Pripremljene rajčice kratko dodajte u kipuću vodu (oko 30 sekundi bi trebalo biti dovoljno), zatim ih ocijedite i stavite u ledenu kupku.
  5. Kad se rajčice dovoljno ohlade, uklonite im kožicu.
  6. Pelate rasporedite u jednom sloju na lim za pečenje i zamrznite 2-3 sata.
  7. Zatim premjestite rajčice u hermetički zatvorenu posudu za čuvanje hrane i vratite ih u zamrzivač.

VEZANI ČLANCI: 

Kako zamrznuti 'pasirane' rajčice?

  1. Pasirane rajčice tako su svestran sastojak, a lako ih je napraviti i zamrznuti. Čistim rajčicama uklonite peteljke malim nožem i zarežite mali 'X' u kožu rajčice. ('X' će osigurati da se koža lako skida.)
  2. Zakuhajte vodu u loncu
  3. Pripremljene rajčice nakratko dodajte u kipuću vodu (oko 30 sekundi bi trebalo biti dovoljno), zatim ih ocijedite i stavite u ledenu kupku.
  4. Kada se rajčice dovoljno ohlade da se njima može rukovati, uklonite im kožicu.
  5. Zdrobite rajčice ručno ili u procesoru hrane ili blenderu, ovisno o gustoći koju želite.
  6. Dodajte zgnječene rajčice u hermetički zatvorenu posudu prikladnu za zamrzavanje i prebacite je u zamrzivač.

VEZANI ČLANCI: 

Smrznute rajčice, bez obzira jesu li smrznute cijele ili zgnječene, najbolje je potrošiti u roku od šest do osam mjeseci. Kada zamrzavate rajčice, označite spremnik za skladištenje kako biste znali u kojem roku ih morate konzumirati.

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije