ISTRAŽIVANJE POKAZUJE

Znanstvenici dokazali: Kava smanjuje negativne učinke nezdrave hrane!

shutterstock
27.12.2019.
u 10:31

Novo istraživanje sa štakorima pokazalo je da kofein može smanjiti negativne učinke jedenja nezdrave hrane, to jest konzumiranje velike količine hrane, piše Metro.

Znanstvenici, sa sveučilišta u Illinoisu, su podijelili štakore u dvije grupe, one kojima su davali kavu i one kojima su davali čaj. Nakon nekog vremena otkrili su da štakori kojima su davali kavu nakupili 16% težine i 22% masnoće manje nego štakori kojima su davali čaj, piše Metro.

Količina kave koju su davali štakorima bila je od 30 do 300 miligrama, što je prosječno onoliko koliko prosječna osoba popije u jednom danu. 

Rezultati istraživanja pokazali su veliku razliku između težina i masnoće ove dvije grupe štakora, što znači da kava može spriječiti debljanje i pretilost

Isto tako kava može spriječiti oštećenje jetre koje prouzrokuje masna i nezdrava hrana, što bi u budćnosti moglo dovesti do manje pretilih osoba

Hrvati obožavaju kavu, evo što kažu koliko je piju i koja im je omiljena:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije