hit na youtubeu

Znate li za 'izazov cimeta'? Opasan trend koji može narušiti zdravlje

cimet izazov
YouTube
23.04.2013.
u 13:42

Nova zanimacija, upozoravaju liječnici, može izazvati gušenje, iritaciju grla, probleme s disanjem pa čak i kolaps pluća

Opasan trend zavladao je među američkom mladeži, upozoravaju liječnici.

"Izazov cimeta", najnovija dosjetka dokone mladeži vrlo je brzo postala popularna i proširila se YouTubeom. Cilj je progutati žlicu cimeta u 60 sekundi, bez kapi vode.

Nova zanimacija možda se čini zabavnom, no, upozoravaju liječnici, može izazvati gušenje, iritaciju grla, probleme s disanjem, pa čak i kolaps pluća, piše Huffington post.

Liječnici su upozorili da je više od 30 tinejdžera u prošloj godini zatražilo liječničku pomoć nakon prihvaćanja izazova, a centri za kontrolu otrova upozoravaju kako se broj poziva zbog "izazova cimeta" drastično penje. Od 51 u 2011., na 222 u 2012. godini.

– Danas je na tisuće videa djece koja ispaljuju narančasti dah na YouTubeu. Kora drveta od koje nastaje cimet sadrži celulozna vlakna koja se teško razgrađuju i ulaskom u pluća mogu prouzročiti ožiljke – kazao je pedijatar sa sveučilišta u Miamiju Steven E. Lipshultz.

>>Volite Tetris? Liječnici kažu da pomaže u liječenju 'lijenog oka'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije