Hladnjak je jedan od aparata koji najčešće koristimo u kući. No, rijetko kada zapravo razmišljamo kako ga čuvati i održavati da se ne pokvari.
Tako važnu ulogu igra i način na koji punite police hladnjaka jer hladnjak koji je prepun hrane ili u koji je stavljena još topla hrana morat će više raditi kako bi održao zadanu temperaturu. No, osim toga, postoji i treći faktor koji treba uzeti u obzir kada je u pitanju potrošnja hladnjaka, a to je njegova pozicija u kuhinji, piše The Kitchn.
VEZANI ČLANCI:
Ako ne želite trošiti struju, hladnjak biste trebali pravilno postaviti u kuhinji, pazeći na ono što se nalazi pored njega. Nikada ga ne stavljajte blizu radijatora u sobi ili pećnice: to su dva izvora topline koji, iako nisu uvijek aktivni, opterećuju motor hladnjaka kada su uključeni, a koji će morati trošiti više energije kako bi održao nisku temperaturu.
S druge strane, da u blizinu ormarića i drugog kuhinjskog namještaja, ali uz oprez. Bolje je ostaviti nekoliko centimetara udaljenosti između hladnjaka i namještaja kako bi se osigurao prolaz zraka koji će spriječiti pregrijavanje motora hladnjaka.
Na kraju, opet kako biste spriječili pregrijavanje motora, stražnji dio uređaja ne bi trebao biti pričvršćen za zid. Između hladnjaka i zida trebao bi biti razmak od najmanje dvadeset centimetara kako bi se osigurala cirkulacija zraka.
Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!