Promijenite naviku

Većina nas diše krivo i to je jedan od uzroka umora, bezvoljnosti...

Sloboda, disanje
Foto: Thinkstock
09.05.2014.
u 21:00

Milijarde stanica u našem tijelu ovise o snabdijevanju kisikom, koji u njih dolazi iz krvi. Kisik hrani naše stanice, aktivira neurone u mozgu, poboljšava naša osjetila i živčani sustav

Nevjerojatno koliko ovu toliko prirodnu potrebu možemo raditi toliko nepravilno.

Milijarde stanica u našem tijelu ovise o snabdijevanju kisikom, koji u njih dolazi iz krvi. Kisik hrani naše stanice, aktivira neurone u mozgu, poboljšava naša osjetila i živčani sustav. Ako često osjećate umor i nedostatak entuzijazma za rad, moguće je da su ti problemi prouzrokovani neadekvatnim, plitkim disanjem.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Da biste to izbjegli, svakih sat vremena nekoliko puta zaredom duboko udahnite i polako izdahnite sav zrak iz sebe. Pronađite na Youtubeu neke od tutorijale o pravilnom disanju te probajte usvojiti savjete.

Nećete vjerovati koliko ćete se bolje osjećati.

>>4 zanimljive stvari koje možete učiniti sa svojim dahom

>>6 pomalo uvrnutih savjeta uz koje ćete se osjećati bolje za samo 5 minuta!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije