od američke veleposlanice

Baby Lasagna dobio nagradu za izvanredan nastup na Euroviziji: 'Blistaj!'

Umag: Baby Lasagna predstavio svoju slikovnicu 'Baby Lasagna i ma?ak Stipe'
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
1/37
18.06.2024.
u 19:00

Pokazao nam je kako glazba nastavlja nadilaziti jezik, granice, ujedinjujući nas u našoj zajedničkoj ljudskosti. Nastavi blistati - stoji na službenoj stranici veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

Naš ovogodišnji predstavnik na Euroviziji Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, nastavlja nizati uspjehe, a sada je dobio i nagradu veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država Nathalie Rayes. Radi se o nagradu za njegov izvanredan nastup na Euroviziji u svibnju.
- Pokazao nam je kako glazba nastavlja nadilaziti jezik, granice, ujedinjujući nas u našoj zajedničkoj ljudskosti. Nastavi blistati - stoji na službenoj stranici veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Priložena je i fotografija na kojoj Baby Lasagna i Nathalie drže nagradu s motivima američke zastave.

Podsjetimo, mladi glazbenik nedavno je otkrio kako ipak neće nastupiti na Melodijama Jadrana. Tu informaciju je najprije s javnosti podijelio Tonči Huljić, a onda je i Marko to potvrdio. 
- Zbog izdavanja novog singla, koji je u ovom trenutku moj osobni prioritet, i poslovnih odluka vezanih za potpisivanje internacionalnog ugovora, suradnja s Tončijem Huljićem povodom festivala "Melodije Jadrana" trenutno je odgođena. Iako smo svi bili izuzetno uzbuđeni zbog ove suradnje, vjerujemo da je važno da se projekt realizira u najboljim mogućim uvjetima. Trenutno sam zauzet aktivnostima vezanim za izlazak novog singla i pripremama za nadolazeće nastupe. Upravo zato, odgoda suradnje je neophodna jer obojica želimo osigurati jedinstveno glazbeno iskustvo za slušatelje u odgovarajućim uvjetima. Tončijeva podrška koja traje od prvog dana upoznavanja mi znači puno te mi je neizmjerno drago što će nastaviti sa simpatijama pratiti izgradnju moje karijere. Ja ću, kao i do sada, nastaviti pratiti njegov rad - napisao je u svojoj objavi na Instagramu Baby Lasagna i objasnio zašto neće nastupiti s Madre Badessom i Pjerom na Melodijama Jadrana. 

GALERIJA Ovo su hrvatske wagsice

Umag: Baby Lasagna predstavio svoju slikovnicu 'Baby Lasagna i ma?ak Stipe'
1/61

Ranije danas i Tonči Huljić je objasnio zašto nećemo gledati i slušati Marka na Melodijama u Splitu.  - Dragi prijatelji, slušatelji i gledatelji, zbog promijenjenih poslovnih okolnosti, Baby Lasagna neće biti u mogućnosti biti dio pjesme 'Aj pitaj' na Melodijama Jadrana 2024. Pojašnjenja radi, Baby Lasagna je potpisao ugovor s Polidorom iz Njemačke, koji je u okviru Universal grupacije. Tim ugovorom poslovna dinamika i sva prava su pod njihovom ingerencijom. - napisao je Huljić na početku objave i nastavio:
-  Tako su odlučili da hitno vani idu i s drugim singlom, što i ja smatram ispravnom poslovnom odlukom. Kako pjesma izlazi gotovo istodobno kao i pjesma Madre Badesse i sigurno bi izazvala pitanje razdiobe podjele prava na istu, Baby i ja smo vrlo brzo donijeli odluku da suradnju ostavimo za neko kasnije vrijeme.  Zahvaljujem Baby Lasagni na učešću u promotivnoj kampanji moje linije pića, gdje smo se i upoznali i dogovorili suradnju petnaestak dana prije nego što je Dora održana, te u trenutku kada je imao ugovor samo za pjesmu 'Rim tim tagi dim'. S velikim simpatijama pratit ću nastavak karijere, uvjeren u realizaciju njegovih snova.  Njegov vjerni fan (iako on voli mačke, a ja pudlice), Tonči Huljić - piše u objavi. 

VIDEO Maja Šuput koncert zapalila modnom kombinacijom

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:47 18.06.2024.

Bravo Marko, ostvario si veliki uspjeh na ovom eurosongu što dokazuje i ova nagrada. Više si ti postigao s osvojenim 2.mjestom nego onaj nemo koji je pobjedio sa svojom bezveznom pjesmom. Njega ni njegove pjesme više nema nigdje nakon eurosonga što dovoljno govori koliko je popularan. Na kraju je ipak sve došlo na svoje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije