SVE JE OBJASNILA

Danijela Dvornik iznenadila pratitelje receptom za zdravi ručak, objavila korake za pripremu popularnog jela

Foto: Instagram
1/18
24.08.2024.
u 10:46

Riječ je o popularnom jelu pod nazivom 'Parmigiana'. Dvornik je pokazala kako joj je ispao ručak koji je spremila, a zatim je objavila i recept s detaljnim koracima.

Danijela Dvornik, influencerica i supruga pokojnog glazbenika Dine Dvornika na Instagramu često pokazuje što jede, a sada je objavila još jedan recept za zdravi ručak. Riječ je o popularnom jelu pod nazivom 'Parmigiana'. Dvornik je pokazala kako joj je ispao ručak koji je spremila, a zatim je objavila i recept s detaljnim koracima.  - Sastojci: 2 BALANCANE (patlidžani) 1 velika pelata za šalšu Parmezan Mozzarella Bosiljak Balancane izrezati po dužini na tanke fete, staviti ih u vodu i sol da ispuste gorčinu 15-20 min. Osušite ih. Treba ih malo posuti brašnom i na ulju ih zapeći s obje strane. Skuhati šalšu (maslinovo ulje, češnjak, sol, malo šećera i narezanog bosiljka). Posudu za pečenje namazati šalšom i slagati Balancane, opet sloj šalše pa pobacati mozzarellu, sloj balancane, Šalša, parmezan, zadnji sloj balancana i dosta parmezana na vrhu. Zapeći na 180.c pola sata. Ja volim napraviti malo vise šalše zato koristim onaj najveći važ pelate. Volim koristiti ove manje posude za pečenje jer mi nekako ispadne sočnije - napisala je Danijela. 

Foto: Instagram

Prije toga je objavila recept za zdravi kruh, što je dobra opcija za one koji nedjeljom nemaju gdje kupiti tu namirnicu. Riječ je o proteinskom kruhu kojeg je spremila kako bi ga jela s hummusom s bakalarom. 'Proteinski kruh upravo iz pećnice na koji ide hummus s bakalarom', napisala je Danijela uz fotografiju. 


Suncokret sjeme 135g
LAN 90g
Lješnjak/badem/orah 65g
Zobene pahuljice 145g
Chia sjemenke 2 žlice
Psyllium 4 žlice
Sol 1 mala žličica
1 žlica meda
3 žlice maslinovog ulja
Voda 350ml
Pomiješati, koristiti papir za pečenje staviti u pećnicu na 180 °C. Peći 20 minuta a onda ga izvaditi i preokrenuti i peći još 30-40 minuta. Hladnog ga rezati.
 

VEZANI ČLANCI:

Prošle godine je otkrila koje se namirnice najčešće nalaze na njenom jelovniku i koje loše je zamijenila i kako. "Vraćanje u normalnu prehranu. Meso jedem u malim količinama jer sam primijetila da se lakše osjećam kad ga ne jedem. Ipak neću ga skroz odbaciti jer ponekad imam želju" započela je Dvornik i nastavila:

GALERIJA Danijela Dvornik pokazala nikad vitkiju figuru u jednodijelnom badiću

1/38

"Suhomesnate namirnice uopće ne kupujem, ali ako sam negdje , neću ih odbiti. Kruh radim svoj, proteinski. Sireve također izbjegavam u širokom luku iako sireve obožavam. Posni sir ne jedem jer mi je bljak, zato jedem zrnati . Na juhama i salatama mogu preživjeti bez problema. Voće i orašaste plodove koristim kao zamjenu za slatko. Mlijeko pijem samo u kavi bez šećera. Umjesto bijelog šećera koristim med ili kupujem smeđi kokosov šećer. Od masti koristim samo maslinovo ulje. Jedem piletinu ili puretinu i naravno ribu. Sve ovo vrijedi kad kuham samo za sebe, kad su gosti u pitanju onda si dam oduška jer hrana nije samo jedenje, nego za uživanje za stolom, u društvu . Uz svaki ručak popijem času kvalitetnog vina i to je nešto čega se neću nikad odreći" napisala je Dvornik koja je tada podijelili recept za pesto do tikvica. 

Pesto od tikvica:

250 g tikvica
1 češanj češnjaka 
30 g Parmigiano Reggiano DOP 
40 g pinjola 30 g pekorina 80 ml maslinovog ulja 5 listova bosiljka soli po ukusu
Priprema
 Prije svega dobro operite tikvice i osušite ih čistom krpom. 
Odrežite krajeve, a zatim narežite tikvicu
Listove bosiljka temeljito operite, a češnjak ogulite
Premjestite tikvice u blender ili samostojeći mikser. Dodajte pinjole, češnjak, sireve, maslinovo ulje, listiće bosiljka i sol.
Sve izblendati. Ne brinite ako vam ispočetka bude malo teško nasjeckati tikvice, nakon nekoliko sekundi će se lijepo sjediniti!

VIDEO Sjećate li se RTL-ova voditelja Marka Lušića? Više nije dio medijskog svijeta i iznenadit ćete se čime se sad bavi

Komentara 2

OT
otrovnijezik
12:09 24.08.2024.

KBK!

Avatar Stradun
Stradun
11:05 24.08.2024.

Žena na svom mistu. U sve se razumi. Sad je postala i kulinarski guru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije