Chelsea Halfpenny

Glumica progovorila o trenutku kad joj je dijagnosticirana neizlječiva bolest: 'Bilo je iznimno zastrašujuće'

Foto: instagram
1/4
15.12.2021.
u 08:00

Chelsea je dijagnozu otkrila nakon što je posjetila liječnika opće prakse zbog bolova u trbuhu.

Britanska glumica Chelsea Halfpenny (30) progovorila je o svojoj borbi s neizlječivom bolesti koja joj je dijagnosticirana prije osam godina. Zvijezda serije Emmerdale ispričala je da joj je dijagnoza upalne bolesti crijeva (IBD) bila poput razornog udarca. 

Glumici su neizlječiva Crohnova bolest i ulcerozni kolitis dijagnosticirani u ranim 20-ima, a uzrokuju  upalu probavnog sustava što dovodi do čestih proljeva, bolova u trbuhu i grčeva. Dok ulcerozni kolitis uzrokuje upalu dijelova debelog crijeva i rektuma, a može uzrokovati natečene zglobove i kožu, čireve u ustima i visoku temperaturu.

Oboljeli simptome liječe lijekovima, dijetom i ponekad operacijom crijeva. Chelsea je dijagnozu otkrila nakon što je posjetila liječnika opće prakse zbog bolova u trbuhu. Priznala je da se osjećala "izuzetno usamljeno" nakon što je saznala jer njezina obitelj i prijatelji "nikada nisu čuli za bolest", piše britanski The Sun.

"Otišla sam od liječnika zabrinuta i zbunjena s letcima punim informacija o stanju za koje nikad prije nisam ni čula", prisjetila se svoje dijagnoze. 

"Osjećala sam se kao da me netko jako udario - 'doživotno neizlječiva bolest' bila je iznimno zastrašujući pojam u mojim godinama i, s obzirom na to da nitko od mojih prijatelja nije čuo za nju, osjećala sam se kao da sam potpuno sama u svemu tome", kazala je.

Ona je svojim simptomima uspjela upravljati na način koji nije utjecao na njezin svakodnevni život, ali se i dalje "borila svaki dan".

"Na kraju krajeva, moj je cilj osigurati da moje tijelo bude zdravo i snažno koliko god može te da naporno radi na borbi protiv ove bolesti svaki dan", objasnila je Chelsea.

"Posao na televiziji zna biti dug, naporan, naporan dani, a nedavno sam se brinula kako bi to moglo utjecati na mene, ali za sada je dobro!", dodala je i kazala da još uvijek postoje teški dani. 

"Većinu dana odlučim svoju dijagnozu smatrati pozitivnom; naučila me je da istinski cijenim svoje tijelo", zaključila je glumica. 

VIDEO>>Božidar koji je napravio bijesnu scenu u Večeri za pet, pojavit će se i u novoj emisiji Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije