MASTERCHEF

Inovativna tehnika! Kandidatkinja jelo pripremila uz pomoć sušila za kosu: 'To sam čula od susjede'

Foto: Nova TV
1/13
18.09.2024.
u 00:30

Na kraju je jelo koje je pripremila okusom oduševilo žiri. „Očekujemo od kandidata MasterChefa da nam pokažete maštu, inovativnost, a to je bio onaj fen“, objasnio joj je Mario te je s tri da dobila pregaču i prošla u novi krug natjecanja. „Sad kad sam dobila tri da, bez svog fena ne idem u MasterChef vilu“, ističe Martina Trgovec.

Natjecatelji treće audicijske emisije nadmetali su se u prezentiranju svojih najkreativnijih jela, svaki sa svojom jedinstvenom pričom i motivacijom. Kandidat Sead Bojić, prehrambeni tehničar iz Sarajeva, osvojio je žiri svojim desertom, lava cakeom od pistacija s umakom od malina. Njegova priča o ljubavi prema kuhanju, koju je otkrio nakon sportske ozljede, dodala je poseban emotivni ton njegovom nastupu. U kuhinji je završio slučajno, kada mu je baka našla posao pomoćnog radnika u restoranu. Najviše voli raditi lava cake jer voli koncept tog jela. Na žalost, nikada ga nije radio baki jer je preminula prije nego ga je on naučio peći, ali kaže da je jako voljela tradicionalne okuse, pa sumnja da bi joj se taj kolač svidio. Nakon što je žiri kušao slasticu kojeg je pripremio, Sead je dobio pohvale. „Pojeo sam puno lava cakea i ovo mi je jedan od finijih, a jeo sam na brojnim mjestima“, komentirao je chef Goran kada je kušao Seadovu slasticu. Ovaj trenutak bio je ključan za Seada, koji je nakon pohvala žirija preuzeo svoju pregaču s velikim ponosom.

Saša Rubčić iz Zagreba prijavio se u MasterChef kako bi si, kaže, začinio svakodnevicu, a inspiraciju za kuhanje dobio je u jelima koje mu je u djetinjstvu radila baka. Međutim, žiriju je odlučio skuhati tikvice punjene mljevenim mesom s pire krumpirom koje je, kako kaže, jeo na poslu za gablec. Jelo mu na kraju nije ispalo ukusno kako se nadao, a nije bilo ni po ukusu žirija, pa je dobio odbijenicu za nastavak sudjelovanja u natjecanju. „Požurili ste s pire krumpirom. Nedostaje soli i začina. Bilo bi dobro da je pire kremastiji, da ima više mlijeka i maslaca. Tikvice su bezukusne, a bolonjez je tehnički totalno loš. Tako da je moje mišljenje potpuno ne“, rekao mu je chef Goran. 

1/8

Da osvoji pregaču pošlo je za rukom Sanji Cukon iz Pule koja je na audiciju došla na svoj 40. rođendan. Sanja je ekonomistica koja posljednjih desetak godina radi kao stjuardesa na jahtama. Njezin posao podrazumijeva brigu o svemu – od kuhanja do čišćenja. Obišla je gotovo cijeli svijet, a pritom joj je jedan od omiljenih hobija obilaženje restorana s Michelinovim zvjezdicama. U slobodno vrijeme voli putovati – u društvu ili sama, a prije početka MasterChefa mjesec dana provela je na Baliju gdje je položila tečaj za instruktoricu joge. Za jelo kojim se predstavila inspirirali su je Španjolska i Francuska u kojima je također boravila. „Želim se povezati s njihovim običajima i kulturom, a to je najbolje preko hrane“, otkrila je Sanja koja je napomenula da toliko gušta u hrani da ponekad sama sebe izvede na dejt u dobar restoran. Njezini ravioli bili su toliko dobri da je dobila pohvale žirija. „Da sam otišao sam na dejt i pojeo ovakav tanjur, stvarno bih uživao i dejt bi uspio. Tako da i od mene imate 'da“, otkrio je Mario nakon što su joj i Stjepan i Goran dali prolaz. „Ovo ću pamtiti cijeli život“, komentirala je Sanja.

Martina Trgovec iz Zagorja mjesto u sljedećem krugu natjecanja osigurala je svojim smislom za humor i jednom inovativnom tehnikom. Svoju snalažljivost pokazala je koristeći fen kako bi brže osušila domaću, svježe pripremljenu tjesteninu. „To sam čula od susjede Marice. Da ne čekaš da se tijesto osuši, uzmeš fen“, objasnila je. Na kraju je jelo koje je pripremila okusom oduševilo žiri. „Očekujemo od kandidata MasterChefa da nam pokažete maštu, inovativnost, a to je bio onaj fen“, objasnio joj je Mario te je s tri da dobila pregaču i prošla u novi krug natjecanja. „Sad kad sam dobila tri da, bez svog fena ne idem u MasterChef vilu“, ističe Martina.

Doris Vlah, 60-godišnja umirovljenica iz Opatije, također je privukla pažnju žirija svojim natjecateljskim duhom, a pregaču je osigurala pripremivši ukusne krekere s paštetom i tartufom.

Treća audicijska epizoda MasterChefa pružila je gledateljima mnogo uzbuđenja, neizvjesnosti i inspirativnih priča. Svaki od kandidata donio je jedinstveni doprinos natjecanju, a njihov put prema MasterChef tituli tek je započeo. Ne propustite pratiti nova kulinarska iznenađenja koja nas očekuju u uzbudljivim nastavcima nove sezone.

VIDEO Ella Dvornik progovorila o razvodu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije