Svi joj se dive

Irena je izašla iz MasterChefa zbog bolesti, nastavlja borbu s tumorom

Masterchef
08.11.2012.
u 13:00

Ušla je u finale, no na setu joj je pozlilo. Vratio se tumor, već je dvaput operirana. Natjecatelji iz showa stalno je zovu, pitaju kako je, njoj nije žao što nije nastavila.

Simpatičnu Irenu Golub obožavatelji MasterChefa odmah su zapamtili. Sportašica koja se zdravo hrani u prvim epizodama emisije osvojila je i žiri i gledatelje hrabrom pričom – 2009. godine borila se s tumorom na mozgu i bitku je dobila. Ulaskom među 20 finalista showa njezina priča kreće u drugom smjeru, dogodilo se ono najgore – tumor se vratio.

Spas u obitelji

– Tog jutra došla sam na snimanje i odjednom shvatila da nešto nije u redu. Naslonila sam se na zid i pokrila rukama oči, sve mi je bilo jasno – kazala nam je Irena.

 Hitna pomoć odvezla ju je u bolnicu. Odustala je od natjecanja i tri dana poslije već je bila na operaciji. Bilo je to u travnju, polako se oporavljala, no bolest se u rujnu vratila. Ponovno je završila na operaciji. Mjesec dana bila je u bolnici. Prošli petak došla je kući i sad se odmara.

– Bilo je grozno, no sad kada sam doma, s tatom, bratom i psićem Malom, sve je lakše – govori 28-godišnjakinja.

Ne žali što nije nastavila biti u showu, nije bila spremna za to. Kad su izgovarali imena 20 natjecatelja koji idu dalje, u sebi je govorila: samo da ne prođem!

– Sjećam se da mi je taj dan kad mi je pozlilo prva prišla Silvia. Njezin se brat borio sa sličnom bolešću pa je ona shvatila da nešto nije u redu. Pitala me jesam li dobro, a ja nisam mogla odgovoriti. Tada je došla hitna pomoć. I dogodilo se nešto smiješno. Nisam znala hrvatski, govorila sam samo engleski. I uporno sam ponavljala: “Call my doctor, call my doctor.” Poslije sam pitala liječnika kako je to moguće, a on je rekao da se to događa – kaže Irena i smije se svojoj nevolji.

– Trudim se biti što pozitivnija, što više se smijati. Uvijek imam vremena biti loše – kaže. Osmijeh na lice vraćaju joj otac Damir i dvije godine mlađi brat Anton koji su uvijek uz nju.

– Tata je predivan. Kad sam bila u bolnici, svako mi je jutro nosio šalicu kave s puno mlijeka, baš onako kako ja volim. Sad kad sam doma, brat mi kuha i, priznajem, odlično mu ide – otkrila je.

Kućica na moru

Velika su joj potpora, objašnjava, bili i prijatelji. I ekipa iz MasterChefa javlja joj se redovito, ispituju kako je.

– Show ne gledam, rano idem spavati, poslije osam. Nekako me to ne zanima – priznaje. Vrijeme joj prolazi u druženju s obitelji i najmilijima.

– Sad ću se koji mjesec odmarati, a kad mi se vrati snaga, vraćam se svojoj velikoj ljubavi – sportu! Oduvijek sam bila ovisna o sportu, a posljednjih godina zaljubila sam se u biciklizam. Nema mi ljepše nego na biciklu krenuti na Sljeme – objašnjava Irena. Iako ne voli planirati, kaže da bi voljela jednog dana živjeti na moru:

– Neka kućica na obali, ja se bavim bilo čime, naravno vježbam, a ako se netko nađe pokraj mene – odlično!

Ključne riječi

Komentara 6

NJ
njičsa
11:56 09.11.2012.

draga Irena, stisni zube i samo naprijed.Vrlo si hrabra i pozitivna.Šaljem hrpu dobrih želja i vibracija:))

DO
dobravečerhr
14:52 08.11.2012.

Irena, šaljem Vam puno pozitivnih vibri... Sve najbolje!

Avatar __MAX__
__MAX__
15:42 08.11.2012.

...dirljivo...vjerujem da ce uspjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije