Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak sapunice

Nives Celzijus demantira: Nisam dobila Kiklopa poštom!

nives (1)
Nives Celzijus
11.09.2013.
u 17:00

Žalosti nas što se ponovno moramo očitovati doslovno na laži i manipulacije gospođe Magdalene Vodopije, direktorice Sajma knjiga u Puli koja je danas medijima odaslala lažno priopćenje.

Nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je Nives Drpić Sajam knjige u Puli poštom poslao Kiklopa, spisateljica i starleta reagirala je ponovno putem priopćenja. Žalosti nas što se ponovno moramo očitovati doslovno na laži i manipulacije gospođe Magdalene Vodopije, direktorice Sajma knjiga u Puli, koja je danas medijima odaslala lažno priopćenje. Moramo ovdje istaknuti da smo već navikli na podvale i samovoljno tumačenje zakona i propisa dotične, no ovo današnje priopćenje prevršilo je mjeru kako dobrih poslovnih običaja tako i poštovanje zakona Republike Hrvatske.

1. Sajmu knjiga u Puli jasno je presudom propisano kako i na koji način moraju autorici Nives Zeljković i njezinoj izdavačkoj kući dodijeliti nagradu Kiklop – statuu i pripadajuću diplomu. To znači da agencija Ipsos puls na javnoj dodjeli treba proglasiti Nives dobitnicom Kiklopa, a Sajam knjiga na svojoj svečanosti dodjele nagrada mora uručiti Kiklopa za Hit 2008. godine. Upravo je tako opisano i tijekom samog postupka, a Županijski sud je tako ustvrdio u svojoj presudi temeljem čl.1133 Zakona o obaveznim odnosima.

2. Nives Celzijus NIJE zaprimila Kiklopa niti ikakvu pošiljku/dokument od strane Sajma knjiga u Puli. Isto tako, izdavačka kuća Premier Media nije zaprimila ništa od navedenog. Apeliramo na medije i javnost da je ovo još jedan pokušaj manipulacije strane koja je izgubila sudski postupak, a ujedno i skrećemo pažnju nadležnim institucijama da dotični i dalje ne žele izvršiti pravomoćnu sudsku presudu o čemu će naš odvjetnik Srđan Simić izvijestiti Županijski sud u Puli koji je navedenu presudu i donio te zatražiti kaznenu i materijalnu odgovornost kako Magdalene Vodopije kao odgovorne osobe tako i Sajma knjiga kao pravne osobe.

Dodatna je laž kako se gospođa Vodopija ni na koji način dosad nije očitovala o Nives Celzijus i sudskoj odluci da joj mora dodijeliti Kiklopa. Baš jučer dobili smo informaciju, o čemu smo već obavijestili i Ured pulskog gradonačelnika gospodina Borisa Miletića, a medije molimo da i sami potraže odgovor pulskog gradonačelnika na pitanje: Hoće li grad Pula i dalje financirati Sajam knjiga u Puli iz gradskog proračuna ako se pokaže istinitim informacija od gospođe Vodopija da njoj prisilne ovrhe ništa ne znače jer će to sve i tako pokriti sponzorstvom Grada Pule za idući sajam? Znači li to da se novcem poreznih obaveza financira izravno nepoštovanje zakona? Ako je već od ranije poznata njezina izjava da ona „toj ženi naprosto ne može dodijeliti Kiklopa“, ovdje se radi o kršenju zakona, čistoj diskriminaciji i pokušaju prevare. O svemu navedenom obaviješten je gradonačelnik, Ministarstvo kulture i Županijski sud u Puli.

 

>>Nives Drpić moraju vratiti Kiklopa: Zaslužila sam ga svojim radom!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije