ALBANIJA, SRBIJA...

Poznati svi finalisti Eurovizije, evo koje su zemlje slavile u drugom polufinalu

Rotterdam hosts second semi-final of 2021 Eurovision song competition
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/15
20.05.2021.
u 23:08

Srbija je tako jedina zemlja iz regije koja se plasirala u finale, nakon što su Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Slovenija ispale u prvom polufinalu. Ove godine ih predstavlja ženska grupa Hurricane - Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić s pjesmom "Loco Loco"

U Ahoy Areni u Rotterdamu pred 3500 gledatelja večeras je održano drugo polufinale Eurovizije,a put u subotnje finale osiguralo je još deset zemalja: Albanija, Srbija, Bugarska, Moldavija, Portugal, Island, San Marino, Švicarska, Grčka i Finska. 

Srbija je tako jedina zemlja iz regije koja se plasirala u finale, nakon što su Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Slovenija ispale u prvom polufinalu. Ove godine ih predstavlja ženska grupa Hurricane - Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić s pjesmom "Loco Loco".

Za razliku od utorka kada smo gledali 16 sudionica, večeras je nastupilo je 17 zemalja: San Marino, Estonija, Češka, Grčka, Austrija, Poljska, Moldavija, Island, Srbija, Gruzija, Albanija, Portugal, Bugarska, Finska, Latvija, Švicarska i Danska. Program u Nizozemskoj ponovno su vodili glumica Chantal Janzen (42), pjevačica Edsilia Rombley (43), pjevač Jan Smit (35) i beauty blogerica i zvijezda YouTubea Nikkie de Jager (27). 

U subotu ćemo od 21 sat gledati 26 finalista: po 10 iz svakog polufinala, domaćina Nizozemsku, te Big 5 zemlje: Francusku, Veliku Britaniju, Njemačku, Španjolsku i Italiju. 

VIDEO: Albina se oglasila nakon što nije prošla u finale

 

Ključne riječi

Komentara 71

DU
Deleted user
23:26 20.05.2021.

britanija, italija, njemačka, francuska i španjolska su kao osnivači uvijek u finalu. jel vam treba nacrtat kolko ste glupi?

KA
Kardinal
23:42 20.05.2021.

Pričajte vi što hoćete,ali Srpkinje su pokazale kako se nastupa na Eurosongu...raznijele su stage u komade.

Avatar Bujna Plavuša
Bujna Plavuša
23:27 20.05.2021.

Srpkinje su prštale od energije, za razliku od Hrvatice koja je bila anemična. Čak su zapalile i publiku. Dobre Moldavija i Grčka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije