Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE TO PRIJE 29 GODINA

Ostvarila je uspjeh na Euroviziji: Da nije bilo bombardiranja HNK u Zagrebu dan prije mi bismo pobijedili

Hrvatski televizijski festival u Opatiji, 10.-13.03.1995.
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/10
02.05.2024.
u 10:00

U duetu s Danijelom Martinović operna pjevačica izvela je pjesmu "Nostalgija" u Dublinu gdje se te godine održavala Eurovizija i ova izvedba je Hrvatskoj donijela šesto mjesto na Euroviziji

Lidija Horvat Dunjko slavi 35 godina na opernoj sceni, a ove godine se obilježava 29 godina otkako je naša slavna i uspješna sopranistica nastupila s grupom Magazina na Euroviziji. U duetu s Danijelom Martinović izvela je pjesmu "Nostalgija" u Dublinu gdje se te godine održavala Eurovizija i ovaj glazbeni spoj je dobio 91 bod te večeri i na kraju su naši predstavnici završili na šestom mjestu što je bio najbolji plasman Hrvatske na ovom natjecanju do tada.

Ovaj uspjeh Magazina i Lidije Horvat Dunjko je ostao i naš treći najbolji rezultat na ovom natjecanju koje se ove godine odvija u Švedskoj, a naš predstavnik je Baby Lasagna koji zasad odlično stoji na kladionicama i ima velike šanse za pobjedu. Prije četiri godine kada se obilježavalo 25 godina od njezinog nastupa na Euroviziji Lidija Horvat Dunjko se prisjetila tog perioda u razgovoru za IN Magazin.

VEZANI ČLANCI

- Upravo je nostalgija što me veže za taj nastup i to je ponovno jedna iskonska, istinska radost kakva je bila i prvi put. To je lijepa pjesma i stvarno smo je voljeli pjevati, pjevali s velikom radošću i nažalost, da nije bilo granatiranja odnosno bombardiranja HNK u Zagrebu dan prije mi bi sigurno pobijedili - ispričala je sopranistica prisjećajući se kako je 2. svibnja izvršen raketni napad na Zagreb koji je naredio Milan Marić i u kojem je, među ostalim, stradalo i Hrvatsko narodno kazalište. Uz Euroviziju i nastup u Dublinu ima i lijepa sjećanja i naglašava kako su pjevali iz gušta i uživali. 

- Uvijek ima uzbuđenja, to je poprilično veliki auditorij ako uključujemo i sve one televizije koje su prenosile međutim mi smo pjevali iz srca, iz radosti, ne razmišljajući tko sluša, tko ne sluša, pjevali smo iz gušta - rekla je tada Lidija. Njezina kći Antonija također je operna pjevačica, a prije nekoliko godina u razgovoru za Večernji Lidija se prisjetila kako je njezina kći u prvom razredu osnovne škole učiteljici i učenicima poručila: "Da vam odmah kažem jer znam da ćete me to pitati, da je ona operna pjevačica moja je mama, ali ja vam neću ništa pjevati."

VIDEO Ivan Tandarić iz Elfsa eurovizijski je fanatik: 'Baby Lasagna može pobijediti, sve je na žiriju'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije