Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što čudnije to bolje

Otkrivamo koji su najbizarniji reality showovi

bizarni reality (1)
Foto: promo
1/5
09.06.2013.
u 09:00

Operateri kabelskih i satelitskih televizija hrvatskim su gledateljima donijeli neobične dokumentarne emisije čiji sadržaj nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Mislili ste da je emisija o nadrealnom životu ekscentričnih britanskih Cigana i Nomada “U dobru, zlu i kiču” vrhunac bizarnosti reality televizije? Ma sasvim je to pristojna emisija u usporedbi s realityjima koji u SAD-u i Velikoj Britaniji caruju televizijskim eterom. A odnedavno, putem kabelskih i digitalnih operatera, dostupni su i kod nas.

25-godišnjakinja kao beba

Dijapazon tema je širok i šarolik, a akteri, blago je reći, koketiraju s bizarnošću: žena s opsesivno-kompulzivnim poremećajem žvače dlaku svoje mačke, mlade majke dijele svoja iskustva porođaja na WC-u jer uopće nisu znale da su trudne, djevojčice kojima su majke stavile divovska umjetna prsa kako bi nalikovale Dolly Parton, tinejdžeri koji pred milijunima gledatelja promišljaju o vlastitom djevičanstvu... Čini se da uvrnutosti reality TV-a nema granica! Američki dokumentarni reality serijal “Moja čudna ovisnost” koji se prikazuje na TLC-u mediji su prozvali najodvratnijim realityjem, ali i najzabavnijim freak showom na TV-u.

U emisiji gledamo ljude s neobičnim kompulzivnim ponašanjem, od jedenja stvari koje nisu hrana, ritualnih dnevnih aktivnosti do bizarnih fiksacija i uvjerenja. Vidjeli smo tako ondje i dvadesetogodišnju Amerikanku Shannon koja je ovisna o benzinu i dnevno pije do 12 čajnih žličica goriva, upoznali smo i ovisnicu o ubodima pčela, zatim 25-godišnjakinju koja se ponaša poput male bebe te 43-godišnju Lisu, ovisnicu o jedenju mačje dlake.

Kontroverzni show “Mala Miss”, koji prati natjecanja ljepote za djevojčice, na Facebooku ima više od trideset tisuća fanova, ali institucijama za zaštitu dječjih prava daleko je od omiljenog. Tvrde da je pretvaranje petogodišnjakinja u žene zlostavljanje djece, no njihove majke brane se tvrdeći da klinke uživaju nositi šminku te frizure i odjeću primjerenu odraslima, a isto tako da vole ići na kozmetičke tretmane poput depilacije kako bi bile savršene na natjecanju. Ambiciozne mame koriste se svakakvim oružjem kako bi baš njihova kći pobijedila. Jedna je kćeri stavila ogromne umjetne grudi kako bi sličila Dolly Parton, a drugu su kritizirali jer je kćeri naredila da puši lažne cigarete na pozornici. Djevojčicama od četiri, pet godina stavljaju umjetne zube, šalju ih u solarije, na manikuru i pedikuru.

Stavljaju im umjetne trepavice, tešku šminku i odijevaju ih u haljinice koje vrijede i desetak tisuća kuna. Majke su toliko zaslijepljene vlastitom ambicijom da svoje mezimice vide s tijarom na glavi da se čak ne obaziru na upozorenja stručnjaka kako uopće ne treba sumnjati u to da emisiju gleda veliki broj pedofila. Jednako kontroverzan kao “Male Miss”, ali još popularniji (na Facebooku je skupio 850 tisuća obožavatelja) dokumentarni je reality “Mame plesača”.

Zlostavljanje?

Prati grupu djevojčica koje uče za profesionalne plesačice i njihovu učiteljicu plesa Abby Lee, a svaka epizoda puna je žestokih svađa između Abby i mama malih plesačica koje po svaku cijene žele da upravo njihovo dijete uspije. I učiteljičin odnos prema djeci i odnos njihovih zastrašujuće ambicioznih majki bio je predmet rasprava stručnjaka koji su tvrdili da graniči sa zlostavljanjem, ali treba znati da su učitelji plesa u većini uistinu izuzetno strogi i nemilosrdni na dječje suze, tako da Abby Lee nije iznimka. “Mamama plesača” smiješi se snimanje četvrte sezone, a uz nove peripetije plesnog studija u Pittsburghu vrlo je popularna emisija “Moj život s 280 kilograma”.

Japanci najbrutalniji

Emisija je prikazana prije nekoliko godina, a emitirala se sedam sezona. Pratila je život četvero izrazito pretilih ljudi koji su se borili za normalan život. Sada se emitira reality o njihovu životu danas. U realityju su prikazani razni neugodni i intimni trenuci aktera - od posrtanja i prejedanja do živčanih slomova. Jednako invazivan napad na privatni život ima i emisija “Neugodna tijela”. U svakoj epizodu voditelji nalaze osobu s nečim čega se srami na tijelu (madež na neugodnom mjestu, neobične izrasline ili ožiljci...)i zatim im se pruža mogućnost da uz pomoć plastične kirurgije riješe svoj problem.

I dok su ovi showovi poprilično šokantni, producenti realityja ne uzimaju odmor i pomiču granice bizarnosti. Naime, najavljeno je snimanje reality showa inspiriranog Catarinom Migliorini, studenticom koja je na aukciju stavila svoje djevičanstvo. Producentima je pristiglo više od petsto snimki na kojima muškarci i i žene iz cijelog svijeta pojašnjavaju zašto bi baš oni trebali biti idući djevac ili djevica koji će ponuditi svoje djevičanstvo.

No nije samo zapadno tržište zatrovano ovakvom vrstom zabave, na istoku je situacija čak i gora. Japanci su vrhunac perverznosti reality televizije dosegli emisijom u kojoj pojedinci plaćaju za seks sa životinjama. Seks je tema i realityja u kojem novopridošle djevojke u sestrinstvu moraju igrati seksi igrice sa svojim starijim kolegicama. Nimalo degutantan, ali bizaran je reality “GameCenter CX” koji prati japanskog komičara Shinya Arinu dok igra videoigre. I to je sve što radi u showu. Japanci su ludi i za reality kvizom u kojem su natjecatelji sretni ako – ostanu živi. Sudionici stoje iznad provalije na tankim gredama čija se duljina smanjuje sa svakim krivim odgovorom. Kada greda potpuno nestane, sudionik pada u rupu u kojoj se može ozbiljno ozlijediti ili čak poginuti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije