SKLADAN PAR

FOTO Ovo je supruga Melkiora Bašića: Njihov prvi susret bio je filmski i Andrea ga je najprije odbila

Osijek: Chef Melkior Bašić
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/12
25.10.2024.
u 15:20

Čak i ako nešto pogriješi u kuhinji, nikada joj ne prigovaram jer smo mi kuhari jako zahvalni kad nam bilo tko nešto skuha – ispričao je jednom Melkior o kulinarskim vještinama svoje supruge

Svestrani chef Melkior Bašić koji je svoje radno iskustvo stjecao u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu, a stažirao je u luksuznim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama u francuskom gradu Bordeauxu, među kojima su i Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon te Restaurant L'Oiseau Bleu, a potom dvije godine bio zaposlen na poziciji executive chefa u boutique hotelu Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju, pažnju velikog dijela javnosti prije tri godine privukao je svojim angažmanom na Novoj TV.

Bašić je uz Stjepana Vukadina i Damira Tomljanovića bio jedan od trojice članova žirija popularnog kulinarskog showa "Masterchef" i u tom angažmanu je Melkior bio sve do ove godine kada se odlučio oprostiti od popularnog showa i posvetiti nekim drugim poslovnim izazovima. Podrška mu je u tome bila i supruga Andrea, a Melkior je jednom prilikom ispričao kako je filmski izgledao njihov prvi susret.

VEZANI ČLANCI

- Prišao sam joj s namjerom da je pitam hoćemo li podijeliti taksi, rekla mi je da joj ne smetam dok jede, da je jako gladna. Taksi smo na kraju ipak podijelili i to je bio početak naše zajedničke vožnje koja traje i danas - rekao je Melkior jednom prilikom. Priznao je kako supruzi rado prepušta kuhanje kod kuće i pohvalio je njezine kulinarske vještine i rekao kako zaslužuje Michelinovu zvjezdicu.

– Kuha sve što ja volim, voli više dalmatinsku hranu s obzirom na to da je iz Pridrage, a i ja sam iz Dalmacije pa nam odgovara lešo i lagana hrana. Čak i ako nešto pogriješi u kuhinji, nikada joj ne prigovaram jer smo mi kuhari jako zahvalni kad nam bilo tko nešto skuha – ispričao je jednom Melkior. U jednom je intervju otkrio i kako njegova supruga reagira na to što ga žene smatraju fatalnim.

- Gospodin fatalni hahah, što da kažem na to? Supruga se smije tome, kaže "onaj moj fatalni, dođi simo, imaš zadatke u kući". I dalje sam ja Melkior koji je njezin suprug, a ona moja supruga. Imao sam puno nadimaka i dan danas ih imam, a koje vi ne znate i ne budete saznali, haha! Ali fatalni, zanimljiv je nadimak, ne znam po čemu fatalni, ali dobro - rekao je. 

Ključne riječi

Komentara 2

HA
Halloween2024
15:47 25.10.2024.

Je li ovo na slici supruga Melkiora Bašića ili sam Melkior?

Avatar Asterix
Asterix
15:44 25.10.2024.

Ovaj mijenja kuhinje k'o čarape. Nije baš za osloniti se na njega... zbriše čim se ukaže bolja prilika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije