Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

Preminuo glumac najpoznatiji po ulozi u filmovima 'Smrtonosno oružje 2' i 'Lov na Crveni oktobar'

Profimedia
20.11.2023.
u 12:07

Ackland je glumio u više od 100 filmova i tv serija, a godine 2011. rekao je za BBC da je glumio u nekim "groznim filmovima" jer je bio radoholičar.

Britanski glumac Joss Ackland, poznat po ulogama u filmovima "Smrtonosno oružje 2" i "Lov na Crveni oktobar", umro je u nedjelju u dobi od 95 godina, prenosi BBC. “Umro je jutros od starosti okružen obitelji", rekao je njegov agent Paul Pearson za The Times on Sunday. “Bio je lucidan, erudit i vragolast do samoga kraja.” Ackland je glumio s Melom Gibsonom i Dannyjem Gloverom u filmu

Richarda Donnera iz 1989. "Smrtonosno oružje 2". Bio je glavni antagonist Arjen Rudd.

Glumio je i Andreja Lisenka u "Lovu na Crveni oktobar" iz 1990-ih, u kojem su nastupili Alec Baldwin, Sean Connery, James Earl Jones i Tim Curry, te u filmu "Podvala" iz 1987.  U njegovoj karijeri ističe se i oluga Juana Perona u ekraniziranom mjuziklu "Evita" Andrewa Lloyda Webbera.

Ackland je glumio u više od 100 filmova i tv serija, a godine 2011. rekao je za BBC da je glumio u nekim "groznim filmovima" jer je bio radoholičar.

VIDEO Strašna tragedija na koncertu Taylor Swift: Preminula obožavateljica (23), a njih još 1000 potražilo je pomoć

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije