DOBIO BROJNE NAGRADE

Preminuo voditelj i glumac Ljubo Jelčić, bio je jedna od najpopularnijih televizijskih osoba 70-ih godina

Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/5
19.08.2024.
u 19:17

Bio je jedan od najpopularnijih televizijskih osoba 70-ih godina prošlog stoljeća, dobitnik brojnih nagrada. Vodio je i brojne javne priredbe, koncerte i festivale te prvu radijsku Ponoćnu aukciju slika u Esplanadi, nagrađenu međunarodnim priznanjem Ondas 1968. godine.

 Voditelj, spiker i glumac Ljubo Jelčić preminuo je u 95. godini, objavila je u ponedjeljak Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Jelčić je bio voditelj prve emisije tadašnje Televizije Zagreb - izravnog prijenosa otvorenja Zagrebačkoga velesajma 1956. godine, a vodio je i brojne radijske i televizijske emisije, među kojima su Emisija za pomorce, Filmski mozaik, Muzika i mi, Jadranski susreti, TV magazin, Muzikorama te Velesajamski TV biro.

VEZANI ČLANCI:

Bio je jedna od najpopularnijih televizijskih osoba 70-ih godina prošlog stoljeća, dobitnik brojnih nagrada. Vodio je i brojne javne priredbe, koncerte i festivale te prvu radijsku Ponoćnu aukciju slika u Esplanadi, nagrađenu međunarodnim priznanjem Ondas 1968. godine. Od 1972. do 1991. bio je šef spikerske službe, a godinu dana poslije odlazi u mirovinu.

Još kao apsolvent glumačke akademije i student povijesti umjetnosti nastupao je u karlovačkome Narodnom kazalištu, a na audiciji za radijskoga spikera pobijedio je 700 drugih kandidata.

 

Komentara 6

JO
jocoudriga
21:30 19.08.2024.

Boja glasa i artikulacija kakvu danas od spikera i voditelja nitko ne posjeduje. Nekad na tv Zagreb postojali su lektori i standardi za voditelje i spikere bili vrlo visoki. Svega toga više nema. Tv i ne gledam.

LE
Levanto
21:12 19.08.2024.

Sićan se slavne pomorske večeri i njegova jedinstvenog glasa. Stvarno je bija nadaren, počiva u miru.

Avatar rubinet
rubinet
11:27 20.08.2024.

Gospodin Ljubo Jelčić, s pravom mogu reći : vrh spikerskog i voditeljskog posla u Hrvatica i Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije