U ENGLESKOJ

Taylor Swift o napadu na njene mlade obožavatelje: 'Užasnuta sam i šokirana'

Taylor Swift
Foto: PA/Pixsell
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.07.2024.
u 23:00

Nakon zločina u pritvoru je završio počinitelj, 17-godišnjak zbog sumnje za ubojstvo i pokušaj ubojstva nakon incidenta u "Taylor Swift yoga and dance workshop" u Southportu, organiziranom za djecu od šest do 11 godina

Američka pjevačica Taylor Swift reagirala je na vijest o tomu da je u napadu na mlade obožavatelje njezine glazbe na dječjem tečaju plesa u sjevernoj Engleskoj dvoje djece nasmrt izbodeno, a još šestero ih je u kritičnom stanju, napisavši na Instagramu da je užasnuta činom i u potpunom šoku.

Nakon zločina u pritvoru je završio počinitelj, 17-godišnjak zbog sumnje za ubojstvo i pokušaj ubojstva nakon incidenta u "Taylor Swift yoga and dance workshop" u Southportu, organiziranom za djecu od šest do 11 godina.

Dvoje djece smrtno je stradalo, devetero ih je ranjeno, od kojih je šestero još uvijek u teškom stanju, a kritično su i dvije odrasle osobe koje su pokušale zaštititi mlade žrtve.

Foto: Instagram

"Nakon jučerašnjeg napada u Southportu u potpunom sam šoku i užasnuta", napisala je Swift na Instagramu. "Radi se o sasvim maloj djeci na tečaju plesa. Ni ne znam na koji bih način uputila sućut njihovim obiteljima."

Njezini obožavatelji putem interneta su prikupili više od 40.000 funta za pomoć obiteljima žrtava i za bolnicu u kojoj se neka djeca liječe.

GALERIJA: Zlatko Dalić bio je jedan od mnogih poznatih na koncertu u čast Oliveru

Taylor Swift
1/24

Britanski premijer Keir Starmer napad je nazvao "strašnim", a policija ga smatra terorističkim činom. Šok zbog strašnog zločina izrazili su i kralj Charles i njegova obitelj.

Policija zasad tvrdi da je motiv napada nejasan, no ne traže nijednog drugog osumnjičenika kojega bi s njime povezali.

Podsjetimo, engleska policija izvijestila je kako je u napadu više osoba zbodeno. Napadač je priveden, a nož zaplijenjen. Unatoč tome, policija je pozvala građane da izbjegavaju područje mjesta događaja.

VEZANI ČLANCI: 

"Možemo potvrditi da su hitne službe u Southportu nakon velikog incidenta jutros, u ponedjeljak, 29. srpnja. Oko 11.50 ujutro pozvani smo na imanje u Ulici Hart na prijavu uboda nožem. Postoji izvjestan broj žrtava i više detalja bit će potvrđeno kada to bude moguće. Naoružana policija privela je muškarca i oduzela mu nož. Priveden je u policijsku postaju. Molimo vas da izbjegavate to područje dok rješavamo ovaj incident. Nema šire prijetnje javnosti", navela je policija, kako prenosi Sky News. 

Služba Hitne pomoći kaže da su bolničari zbrinuli osam pacijenata s ubodnim ozljedama. Žrtve su prevezene u nekoliko bolnica, uključujući u dječju bolnicu Alder Hey.

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije