dan nakon početka Mundijala

Tragična vijest iz Katara: Tehnički direktor ITV-a iznenada preminuo tijekom nogometnog prvenstva

Foto: ITV
1/4
22.11.2022.
u 14:39

Tužnu vijest o smrti Rogera Pearcea u ponedjeljak je otkrio njegov kolega, voditelj Mark Pougatch i to dok je u tijeku bila utakmica između Walesa i SAD-a.

Samo dan nakon pompoznog otvaranja ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru s Arapskog poluotoka stiže tužna vijest. Dok je pokrivao zbivanja na Mundijalu tragično je preminuo tehnički direktor ITV Sporta Roger Pearce (64) koji je bio među brojnim medijskim djelatnicima koji su otputovali u Dohu. 

Tužnu vijest u ponedjeljak je otkrio njegov kolega, voditelj Mark Pougatch i to dok je u tijeku bila utakmica između Walesa i SAD-a.

"Imamo vrlo tužne vijesti za vas iz Katara. Naš tehnički direktor, Roger Pearce, koji je bio ovdje na svom osmom Svjetskom kupu, nažalost je preminuo. Roger je bio vrlo cijenjena osoba u industriji televizijskih sportskih prijenosa. Za ITV je bio ključan u logističkom planiranju i isporuci Svjetskog kupa u ragbiju, kao i Svjetskog prvenstva u nogometu, kao i Eura. Uvijek je imao osmijeh na licu i ostavljao je osmijeh na vašim licima. Bio je krajnje posvećen, profesionalan, šarmantan i iznimno popularan", kazao je voditelj ITV-a tijekom informativne emisije u kojoj je gledateljima priopćio vijest o gubitku kolege koji je za ITV radio 43 godine tijekom kojih je pokrivao velike sportske manifestacije uključujući i osam svjetskih prvenstava.  

Direktor sporta na ITV-u Niall Sloane također se oglasio o ovom tužnom događaju i to priopćenjem koje je objavio The Mirror

- Cijeli naš tim je devastiran Rogerovom smrću. Bio je briljantan tehnički direktor i predivan kolega i prijatelj. Njegova služba za ITV više od 40 godina bila je potvrda njegove odanosti tvrtki. Naše su misli s njegovom obitelji i onima koji su mu najbliži - poručio je Sloane. 

VIDEO Jelena Rozga održala promociju albuma 'Minut srca mog'

 

Ključne riječi

Komentara 2

ZP
Zabranjen pristup
15:07 22.11.2022.

Neznam kako to iznenada moze biti vise iznenada kad se svaki dan dogadja. Zivio booster

KI
kiseli
15:51 22.11.2022.

Uvijek se sjetim Šprajcovih riječi, "Statistički gledano veća je mogućnost da Vas pogodi meteor nego da umrete od tromboze." Pa eto dvije godine kasnije još uvijek čekamo prvi slučaj smrti od meteora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije