U TORONTU

U 26. godini života preminula kći poznatog jugoslavenskog rokera, javila se shrvana obitelj

Zagreb: Koncert novosadske punk grupe Pekinška patka u Boogaloou
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/6
11.10.2024.
u 07:30

Nebojša Čonkić Čonta rođen je u Novom Sadu 1953. i bio je jedan od najvažnijih autora i stvaralaca Novog vala u Jugoslaviji početkom 1980-tih godina, kao lider grupe Pekinška patka. Njegova kći Angelina tragično je stradala u prometnoj nesreći u Torontu

Od posljedica prometne nesreće, u kanadskom Torontu umrla je Angelina Čonkić (25), kći Nebojše Čonkića Čonte, nekadašnjeg frontmena poznatog novosadskog punk-rock benda “Pekinška patka”. Angelina će biti sahranjena na Gradskom groblju u Novom Sadu, gdje će iz Kanade prenijeti njeno tijelo, priopćila je neutješna obitelj.

- S neshvatljivim bolom obavještavamo vas da je naša premila kći Nina usljed prometne nesreće preminula 6. listopada u Torontu. Sada je među anđelima, kako joj ime kaže - glasi osmrtnica ispod koje su potpisani ožalošćeni, majka Mirjana, otac Nebojša, brat Momčilo i stric Borislav i strina Jelena s djecom Milicom i Milanom.

GALERIJA: Pogledajte kako se Martina Tomčić mijenjala tijekom godina, razlika je vidljiva

Zagreb: Koncert novosadske punk grupe Pekinška patka u Boogaloou
1/54

Nebojša Čonkić Čonta rođen je u Novom Sadu 1953. i bio je jedan od najvažnijih autora i stvaralaca Novog vala u Jugoslaviji početkom 1980-tih godina, kao lider grupe Pekinška patka.

Poslije dva objavljena albuma koji su ušli u antologiju balkanskog rokenrola grupa je prestala s radom a Čonkić je nastavio akademsku karijeru, radeći kao profesor u Elektrotehničkom školskom centru u Novom Sadu.

U kanadski grad Toronto preselio se 1994. godine, gdje predaje informatiku na kanadskom državnom univerzitetu Seneca.
Inače, grupa Pekinška patka prije 14 godina održala je povratničku turneju, u sklopu koje su nastupili i u zagrebačkom klubu Boogaloo.

VEZANI ČLANCI: 

- U tadašnje vrijeme mi smo se borili protiv dosadnog dinosaurus progresivnog rocka koji je njegovao pjesme duže od pet minuta i gdje je solo-gitarist doživljavao orgazme na sceni od sviranja. Danas se treba boriti protiv loših zabavnjaka i turbo-folka. Jako je čudno da mame koje imaju 40-50 godina slušaju U2, Dire Straitse, dakle rock, a njihova djeca slušaju turbo-folk. To je katastrofa, ja to ne mogu shvatiti. Možda naše oživljavanje karijere malo pripomogne tome da se malo više sluša rock, ali bit će teško, mnogo teže nego prije, kazao je Ćonta tada za muzika.hr. 

VIDEO: Otkriveno zašto se novinarka HRT-a srušila usred javljanja uživo u Dnevnik, ovo je rekla kolegama

Komentara 1

GO
Gof33
08:32 11.10.2024.

Bolje da nosim krattku kosu i slušam taj zvuk. Pokoj joj duši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije