VEČERA ZA 5

Vinko osvojio maksimalan broj bodova svojim mesno-ribljim menijem: 'Glavno jelo fantastično'

Večera za 5
Foto: RTL
1/12
04.09.2024.
u 19:00

Za glavno jelo, 'Bračku špicu', domaćin je pripremio komade janjetine pečene na ražnju uz prilog pečenog krumpira i povrća. Predjelo, hobotnicu i norveškog kraljevskog raka pečene na gradelama, Vinko je pripremao na kraju

Kuhar i ugostitelj Vinko Vice Marinković pripremao je večeru za protukandidate trećeg dana ovotjedne 'Večere za 5'. Marija, Gordana, Monika i Mate imali su visoka očekivanja od Vice, a Monika je rekla: „S obzirom na to da ima puno iskustva, očekujem savršenu pripremu.“  Vice je opravdao očekivanja i osvojio maksimalnih 40 bodova!

Prije pripreme jela domaćin Vinko odabrao je vina koja će poslužiti uz večeru, a zatim se bacio na pripremu deserta. Desert naziva 'Vatra i led' trebao je biti kombinacija flambiranih višanja i sladoleda od vanilije, ali je s flambiranjem višanja na otvorenoj vatri naišao na probleme. Na kraju se odlučio višnje pripremiti kao umak uz sladoled.

Za glavno jelo, 'Bračku špicu', domaćin je pripremio komade janjetine pečene na ražnju uz prilog pečenog krumpira i povrća. Predjelo, hobotnicu i norveškog kraljevskog raka pečene na gradelama, Vinko je pripremao na kraju.

Kad su gosti stigli, domaćin ih je spremno ih dočekao sa egzotičnim aperitivima i sushijem. Naime, Vice je gostima ponudio japanske likere od trešnje i yuzua koji su se, kao i sushi, jako svidjeli gostima.

„Vice je bio malo napet, malo nervozan“, primijetila je Gordana. Uslijedilo je serviranje predjela.

Predjelo 'Sjever i jug' svidjelo se gostima koji su prvi put kušali norveškog kraljevskog raka, iako je Gordana priznala kako ipak preferira hobotnicu. Slijedilo je glavno jelo 'Bračka špica' s kojim su svi bili zadovoljni.

„Lijepo si posolio, lijepo ispekao, ali zašto kombinacija riba i meso – lijepo je, ali ili je riblje ili je mesno“, pitala ga je Gordana, a i Mate je komentirao: „Kad sam vidio na popisu sastojaka da će biti riblje-mesni meni nisam baš bio oduševljen, ali pogodio je Vice sve kako treba.“

„Okus glavnog jela je bio fantastičan - posoljeno taman kako treba, za špicu je to najbitnije“, zadovoljno je komentirala Gordana. Marija je također bila zadovoljna, ali je priznala kako joj je žao što se njeni najdraži komadi janjetine nisu našli na tanjuru.

Nakon glavnog jela došlo je vrijeme za 'Vatru i led' – sladoled od vanilije s flambiranim višnjama.

„Bila bi zadovoljnija da je sam napravio sladoled“, rekla je Marija, ali svi su bili zadovoljni desertom, a Mate je dodao: „Desert mi je bio najbolji dosad od ova tri dana.“

Za iznenađenje je Vice svojim gostima pripremio partiju stolnog boćanja, a uslijedile su i medalje za pobjednice. Poklon gosti su dobili i bon za večeru s pratnjom u nekom od Vicinih restorana pa su se pobjednice boćanja Marija i Monika odmah dogovorile da će na večeru u restoran ići zajedno.

VEZANI ČLANCI: 

Kad je došlo vrijeme za ocjenjivanje, gosti su bili složni – Vice je zaslužio po deset bodova od svakog!

„Gospodin Vice me ugodno iznenadio i iznenađenje je bilo super. Možda bih ja janjetinu malo više posolila, ali sve u svemu super, tako da sam zadovoljna“, rekla je Marija. Večer je privedena kraju u veselom tonu, a sutra ekipa ide na večeru kod Monike!

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u od 17.50 sati i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

VIDEO: Preminuo frontmen benda Riblja Čorba Bora Đorđević

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije