BOLAN PORAZ

Alen Babić: Srce mi je slomljeno, žao mi je što sam vas razočarao

Joseph Parker v Derek Chisora - Matchroom Boxing Fight Night - AO Arena
Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION
1/4
23.04.2023.
u 08:05

– Jedno je sigurno: vratit ću se! Čak ako me oni ne žele, ako mi ne dopuste povratak, ja ću se vratiti. Volim boks i to je sve što znam raditi, to je moj život. Ništa drugo ne bih radio.

Alen Babić (11-1, 10 KO) sigurno je imao tešku noć nakon šokantnog poraza u prvoj rundi koji je pretrpio u meču za pojas prvaka WBC-ove bridger kategorije, piše Croring. Hrvatski boksač je na priredbi u poljskom Rzeszowu za samo 2:10 minute izgubio od domaćeg borca Lukasza Rozanskog (15-0, 14 KO).

Poljak je odmah krenuo silovito i već polovicom prve runde poslao našeg borca u nokdaun.

Savage se odmah oporavio, no Rozanski je nastavio pritiskati. Babić je djelovao neprepoznatljivo i dopuštao protivniku da ispali salvu udaraca.

No sudac kao da je čekao priliku prekinuti meč, i nažalost, to se i dogodilo.

– Da, to se upravo dogodilo. Srce mi je slomljeno. Ne znam što se dogodilo. Nisam osjetio niti jedan udarac. Nemam nikakvih tragova na svom licu. Osjećam se kao da sam odradio zagrijavanje, a odmah nakon toga uslijedio je kraj borbe. Ne znam što se dogodilo. Ovo mi je prvi poraz u posljednje četiri godine, a izgubio sam nokautom od boksača koji je me porazio mojim stilom. Bio sam spreman, sve sam uložio u ovaj meč i ne mogu kriviti nikog osim sebe samog – rekao je Alen Babić i dodao:

– Jedno je sigurno: vratit ću se! Čak ako me oni ne žele, ako mi ne dopuste povratak, ja ću se vratiti. Volim boks i to je sve što znam raditi, to je moj život. Ništa drugo ne bih radio.

 

Alen je u video poruci koju je ostavio na Instagramu nekoliko puta ponovio kako ne zna što se dogodilo. Ponovio je kako se sigurno vraća.

– Žao mi je što sam vas sve razočarao, stvarno ne znam što se dogodilo. Čestitke Rozanskom, on je dobar borac i pobijedio me u mojoj igri. To najviše boli, jer nikada nisam ovako izgubio borbu kroz 12 godina svoje karijere. Ovo je stvarno bolno, ali vratit ću se. Nastavit ću se poboljšavati, a boks volim svim svojim srcem – nastavio je Alen Babić i završio:

– Da, us*ana situacija, ali želim naučiti sve o boksu. Ovo je jedan veliki dio toga, osjetiti poraz i naučiti se nositi s time. Hvala svima što ste gledali i hvala vam na podršci. Sada ću se vidjeti sa svojim starim prijateljem, depresijom. Dugo se nismo vidjeli, ali vratit ću se. Puno puta sam izgubio, a ovo je samo jedan od tih trenutaka. Želim podijeliti ovaj osjećaj s vama, jer vi ste dio mog boksačkog puta. Cijenim svaki komentar, dobar ili loš. Sada ću probati odspavati. Hvala vam.

Ključne riječi

Komentara 8

T2
Tomo_20
10:33 23.04.2023.

Ma sta ti znas da znas pobjedio bi ga!!! Zato bolje suti i ne pravi se neki King koj nikad neces biti!!!!

Avatar Behemot
Behemot
13:06 23.04.2023.

Nakon što sam prospavao, mogu reći da ovakav poraz nije slučajan već je posljedica sume uzroka. I 10x da uđu ovako u ring svaki put bi ishod bio identičan. Pobrojati ću u podkomentarima greške koje su napravljene, jer da citiram neimenovanog autora: pametan čovjek uči na tuđim greškama, prosječan uči na svojim, a glup nikada ne nauči.

ZO
zoranos
12:31 23.04.2023.

Cijeli život trenira sa Leom i gaji brutalni, uličarski stil borbe i onda promjeni trenera koji mu kaže da mora boksati. Rezultat - dobije nokaut u jednoj minuti! Alen ne zna boksati, on može jedino onako kako je boksa dok je bio sa Leonardom! Ne razumijem kako to nije skužio tako trofejni trener. Ovo isto se dogodilo i Filipu Pejiću u MMA-a. Kad je ostavio Bana i otišao Forgaču, Forgač ga je umirio i uništio! Filip Pejić ima nadimak "Nitro", ako ga umiriš ti si ga ubio! Na žalost mnogi treneri ne razumiju psihologiju i unište borce koje treniraju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije