NOAH LYLES

Američki sprinter osvojio broncu zaražen koronom. Organizatori uopće nemaju COVID protokol

Athletics at 2024 Paris Olympic Games
PAUL HANNA/NEWSCOM
10.08.2024.
u 22:54

Lylesa odveli u kolicima: Ponosan sam na sebe, uzeo sam broncu s koronom

– Da, imam COVID – rekao je to novinarima američki sprinter Noah Lyles (27) nakon što je osvojio broncu na 200 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Takve rečenice pa i scene njega kako vidno umoran pada nakon utrke, a sa staze ga se odvozi u invalidskim kolicima, na Igrama u Tokiju prije nekoliko godina bile bi nezamislive, nemoguće, neostvarive ni u najluđim snovima.

No, sada u Parizu i dalje ima korone, ali ne postoji opći protokol za COVID-19 za sportaše. Svaka federacija može donijeti vlastita pravila, a timovi su donosili odluke od slučaja do slučaja.

Što se Lylesa tiče, rekao je da se probudio usred noći u utorak osjećajući groznicu, bolove i upaljeno grlo. Testirao se i bio je pozitivan.

– Brzo su me smjestili u karantenu u blizini olimpijskog sela i pokušao sam uzeti lijekove koje smijem. Još uvijek sam želio trčati. Držao sam se podalje od svih. I da budem iskren, znao sam da ako želim doći ovamo i pobijediti, moram dati sve od sebe od samog početka. Nisam imao vremena štedjeti energiju. Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali ispunile su mi srce radošću.

VEZANI ČLANCI:

Vijest o svojoj dijagnozi držao je u uskom krugu ljudi od povjerenja, znali su samo njegova obitelj, medicinsko osoblje i trener.

– Nismo htjeli da svi padnu u paniku – obrazložio je.

S obzirom na to da Lyles sudjeluje u događaju na otvorenom, stope prijenosa i rizik od infekcije za druge relativno su niski pa se ipak utrkivao. Osim toga, njegovi momčadski kolege potvrdili su da nemaju problem s tim što je Lyles zaražen.

Bilo kako bilo, iza ovog se slučaja malo podignula prašina, ali ništa strašno. Lyles koji je trostruki svjetski prvak na 100, 200 i 4x100 metara je sve preživio, na ovim je Igrama osvojio zlato na 100 metara, na 200 metara uzeo je broncu.

– Da budem iskren, više sam ponosan na sebe nego na bilo što drugo. Uzeo sam broncu s koronom.

Jedino što mu je preostalo jest nada da nikoga nije zarazio.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije