ATLETIKA

Amerikanci nastavljaju vladati sprintom: Lyles je novi prvak na 100 metara

World Athletics Championships 2023 - Budapest
Foto: Lairys Laurent/ABACA/ABACA
1/3
21.08.2023.
u 16:35

Srpkinja Ivana Vuleta osvojila je zlato u dalju, To joj je prva zlatna medalja na svjetskim prvenstvima, a 15. medalja na velikim natjecanjima.

Amerikanac Noah Lyles novi je svjetski prvak na 100 metara, istrčavši u Budimpešti najbolje vrijeme sezone i osobni rekord od 9.83 sekunde. Lyles (26), aktualni dvostruki svjetski prvak, ali na 200 m, u Budimpešti je pokazao da je popravio start i suvereno je postao prvakom na stotici.

Amerikanac je najavio da će na ovom prvenstvu pokušati spojiti i zlato na 200 metara. Za ostale medalje borio se čak troje sprintera i svi su završili s vremenom od 9.88 sekundi. Tisućinke sekunde su odlučile da srebro ide Letsile Tebogu iz Bocvane, a bronca Britancu Zharnelu Hughesu. Nakon što se umirovio Usain Bolt 2015. u Pekingu od toga su Amerikanci osvajali zlata na 100 metara (Gatlin, Coleman, Kerley i sada Lyles).

GALERIJA Grčka tragedija: Dinamo ispao u trećemu pretkolu Lige prvaka

World Athletics Championships 2023 - Budapest
1/14

Muško finale prošlo je bez aktualnih vladara sprinta - olimpijskog prvaka Talijana Marcela Jacobsa i svjetskog prvaka Amerikanca Freda Kerleya.Jacobs je eliminiran u polufinalu, nakon sezone pokvarene bolovima u leđima. Istu sudbinu doživio je Kerley, koji je s 10.02 bio tek treći u svojoj polufinalnoj skupini, te je na kraju zauzeo nezahvalno deveto mjesto.

VEZANI ČLANCI:

Britanka Katarina Johnson-Thompson osvojila je zlato u sedmoboju i to nakon sjajnog povratka nakon puknuća Ahilove tetive. Britanka je slomila Ahilovu tetivu 2020. i bila je prisiljena odustati tijekom Igara u Tokiju kada je potrgala mišić potkoljenice tijekom utrke na 200 metara.

VIDEO Igor Bišćan više nije trener Dinama! Već se spominje ime njegovog nasljednika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije