NEPOBJEDIVA HRVATICA

Apsolutna senzacija: Donna Vekić srušila drugu tenisačicu svijeta i izborila četvrtfinale OI!

REUTERS
30.07.2024.
u 14:08

Sjajnu formu s Wimbledona nastavila je i u Roland Garrosu, ovoga puta pod hrvatskom zastavom na najvažnijem turniru za jednu sportašicu

Sjajnom igrom i velikim preokretom u prvom setu najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira svladavši drugu nositeljicu, Amerikanku Coco Gauff sa 7-6 (7), 6-2 nakon dvosatne borbe na stadionu Philippe Chatrier u Roland Garrosu. Druga tenisačica svijeta i finalistica Roland Garrosa iz 2022. u prvom je setu povela s 5-2 i u osmom gemu imala set-loptu. No od tog trenutka Donna Vekić osvojila je 11 od sljedećih 12 poena te izjednačila na 5-5.

Još jednom je hrvatska tenisačica bila suočena s gubitkom prvog seta u tie-breaku, u kojem je Gauff povela sa 6-4, ali je Vekić na to odgovorila s tri uzastopna poena. Na svoju prvu set-loptu Donna je napravila dvostruku pogrešku, ali to je nije izbacilo iz ritma. S nova dva poena završila je prvu dionicu meča koja je trajala čak 70 minuta.

1/8

Coco Gauff je pokušala doći do preokreta i prva je napravila break u drugom setu te povela s 2-1. Kasnije će se pokazati da je to bio posljednji gem za aktualnu pobjednicu US Opena.

Vekić je odmah vratila break pa nanizala još dva gema za vodstvo 4-2. Presudnim se pokazao sedmi gem u kojem je 28-godišnja Osječanka spasila tri povezane break lopte (0-40) i povela s 5-2. Neobranjivim napadima Vekić je došla do tri meč-lopte i na drugoj došla do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Za plasman u polufinale hrvatska tenisačica igrat će protiv bolje iz dvoboja Ukrajinke Marte Kostjuk i Grkinje Marije Sakkari.

Komentara 6

DI
DinkoD
14:32 30.07.2024.

Potezi kojima bi i Djoka zavidio svaka cast Dona

KE
keka56
14:27 30.07.2024.

Bravoooo!

N1
Neretva 1993
14:27 30.07.2024.

Čestitke i 🇭🇷🥇💃

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije