nogometne INSTITUCIJE NE RADE SVOJ POSAO

Bišćan: Nogomet u Hrvata tone sve dublje

Igor Bišćan
Marko Lukunić
01.10.2009.
u 13:04

Igor Bišćan, kapetan Dinama i osvajač Lige prvaka iz 2005. godine je Englezima opisao kako stoje stvari u hrvatskom nogometu. Bio je vrlo kritičan...

Financijska je situacija danas u Dinamu mnogo bolja nego u doba kada sam odlazio u Liverpool. Što se kvalitete tiče, tu se nije mnogo popravila situacija. Svake sezone ista priča. Dominiramo u prvenstvu, no kada smo na korak do Lige prvaka, shvaćamo da nam nedostaje kvalitete. To je ključni razlog što se ne možemo nadmetati s europskim klubovima. Nema dosta jakih utakmica... - ponovio je Igor ono što svi znamo.

HNL je ispodprosječan
Nakon odlaska iz Liverpoola s kojima je uzeo naslov 2005. godine, Bišćan je otišao u Panathinaikos, a zatim se odlučio odmoriti.

- Uvijek me zanimalo kako je to odmarati se, ništa ne raditi, baviti se onime za što nikada nisam imao vremena. Uzeo sam šest mjeseci, bio na moru, igrao tenis... Supruga mi je rodila, uživao sam u tim trenucima, no još sam uvijek imao želju za igrom.

Danas je kod kuće, igra nogomet u svom gradu, no kvaliteta je daleko od one na koju je navikao.

- Gledajte, kod kuće sam s obitelji, to je sjajno. No što se tiče nogometa, to nije ono na što sam navikao, tako da sam zbog toga često depresivan. Što se nogometa u Hrvatskoj tiče, on je, jasno, daleko od savršenog. Stvari bi morale biti bolje želimo li i dalje imati sjajnu reprezentaciju. Treba podići nivo HNL-a koji je prosječan, možda čak i ispod toga. Zbog toga sam depresivan, ne vidim da stvari idu nabolje.

Kritika na račun HNS-a

- Vrlo je teško nešto i promijeniti jer igrači koji bi to i mogli učiniti, nisu zainteresirani. Drastične promjene pojedinac ne može učiniti sam, ja se čak i ne trudim. To ionako nije moj posao. Postoje ljudi na pozicijama koji su zaduženi za to.

Bišćan je realno sagledao i budućnost Marija Mandžukića.

- Ima potencijala, u to nema sumnje. No, mora igrati mnogo više teških utakmica da bi shvatio kako se igra vani. Ne uspije li u tome, sumnjam da će uspjeti, zaključio je Bišćan.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar zagi zagi
zagi zagi
13:52 01.10.2009.

nogometne u hrvatskoj treba privatizirati, ja ne želim svojim novcima koje dajem za porez i prirez financirati gubitaše prve hrvatske nogometne lige, a s druge strane Mamić dijeli eure ciganima

AS
Asigron
15:50 01.10.2009.

Godinama kradete, pljačkate i kupujete sve najbolje igrače iz HNL-a i to po nikakvoj cijeni. Pritom naravno osiromašujete i i ponižavate ostale Hrvatske klubove i naravno ligu, zatim PLAČETE i KUKATE da nemate adekvatnu konkurenciju i protivnike. SRAMOTA!!!

OB
-obrisani-
16:01 01.10.2009.

Tone sve moj Biščane. Odkako je zasjela ova banda ADEZENJARSKA tone sve. Sve su opljačkali, uništili i unazadili. Ili možda znaš nešto u ćemu nam je bolje nego prije rata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije