STIGAO ZA BOŽIĆ

Bočkaj otkrio detalje dogovora s Dinamom: Ne mogu reći da sam bio iznenađen

Sevilla: GNK Dinamo protiv FC Sevilla u play-offu UEFA Europa lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
23.02.2022.
u 17:30

Dogode se takve utakmice kao s Lokomotivom kad vam ništa ne ide kako treba, kaže Bočkaj

U zimskom prijelaznom roku Dinamo je doveo dvojicu igrača. Jedan od njih, Petar Bočkaj koji je stigao iz Osijeka, odmah se našao u udarnoj postavi i pokazao da će biti pojačanje, bez obzira na to što je u Sevilli igro slabije, baš kao i protiv Lokomotive kada je gotovo cijela momčad bila loša. Drugo pojačanje, Mahir Emreli, tek se treba pokazati i dokazati.

Klubovi su se brzo dogovorili

Bočkaj se očito dobro snašao u Maksimiru, u kojem je nekoć i bio. Kako vam je u Dinamu, je li vas nešto posebno iznenadilo?

- Ma odlično, sada sam tu mjesec i pol i baš se dobro osjećam. Nije me u Dinamu ništa posebno iznenadilo, znao sam kamo dolazim, kakav je Dinamo klub, kakvu ima momčad i kako je organiziran - kaže Petar Bočkaj.

Koliko vas je iznenadio taj transfer, jer nije se o njemu baš pričalo prije nego što je na Badnjak zabilježen vaš dolazak na displayu u automobilu?

- Ha, nije se pričalo o tom mogućem transferu kad se ništa i nije događalo sve dok se doista nije dogodilo. Klubovi su se brzo dogovorili i krenuo sam u Zagreb. Ne mogu reći da sam bio iznenađen tim transferom jer sam znao kamo idem, Dinamo mi nije nepoznanica. Ja sam profesionalac i moje je da dajem svoj maksimum, davao sam tako u Osijeku, tako dajem sad u Dinamu.

Osjećate li veći pritisak u Dinamu?

- Ne bih rekao da je pritisak veći, ali je važnost utakmica veća, uz to paralelno igamo u Europi i u HNL-u, a imperativi se znaju. Najvažnija je Hrvatska liga jer preko nje možemo ponovno do Europe i u Maksimir ponovno dovesti klubove kao što je Sevilla.

20.02.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 24. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Petar Bockaj Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sad ste iskusili i kako je igrati na proljeće u Europi, kakvi su vam dojmovi s prve utakmice u Sevilli?

- Dojmovi su odlični, prekrasno je igrati protiv takve jake momčadi, u toj atmosferi, na odličnom terenu, sve je bilo sjajno. Da, osim rezultata iako smo pokazali da možemo s njima igrati i vjerujem da ćemo to pokazati u uzvratu.

Je li se moglo tamo rezultatski bolje, može li se u uzvratu napraviti iznenađenje i nadoknaditi tih 1:3?

- Sigurno je moglo bolje, naša igra i konačni rezultat nisu bili u istom tonu, igra nam je bila bolja od rezultata i zbog toga imamo pravo na optimizam prije uzvratnog susreta, dobro ćemo se za njih spremiti za sutrašnju utakmicu. Držim da se taj rezultatski minus može nadoknaditi, pokušat ćemo dati sve da to napravimo, svi mi igrači i stožer vjerujemo da možemo iako ne mogu tvrditi da ćemo i uspjeti. Ali, da ćemo pokušati sve, to sigurno hoćemo.

Što se dogodilo gotovo cijelom Dinamu pa tako i vama da ste igrali loše protiv Lokomotive?

- Dogode se takve utakmice kad vam ništa ne ide kako treba, a na drugoj strani je dobar suparnik. Sigurno je na nas ostavilo traga putovanje u Sevillu i nazad, teška utakmica sa Španjolcima. Znali smo da i protiv Lokomotive moramo biti na najvišoj razini, ali jednostavno nije išlo. No, idemo dalje, nema vremena za gledanje unazad, pred nama je nova utakmica sa Sevillom.

Nakon Seville slijedi Osijek, klub iz kojeg ste došli, u čemu je snaga Osijeka, u čemu prednost Dinama?

- Tako je to kod nas, nakon Seville neće biti vremena ni za slavlje ni za plakanje, ovisno kako utakmica završi, jer već nas čeka novi važan susret. Ne bih komentirao Osijek, oni su složili svoju momčad, imaju svoju ideju, a mi gledamo samo sebe i na to kako pobijediti u u toj i u svim utakmicama koje su pred nama - veli Bočkaj.

Proći Sevillu, slaviti u Osijeku

Hoće li vam biti čudno igrati protiv Osijeka, protiv dojučerašnjih suigrača i stožera?

- Ne bih rekao da će biti čudno, kako sam rekao, dok sam bio u Osijeku davao sam svoj maksimum, dat ću ga i sada kad sam u Dinamu. Uostalom, nisam ni prvi ni zadnji igrač koji igra protiv svog bivšeg kluba tako da je to normalno.

Očekujete li vatreni doček Kohorte, može li vas takav doček poremetiti?

- Ne bih o tome želio pričati.

Biste li radije prolazak Seville ili pobjedu u Osijeku?

- Ma želim obje pobjede, prolazak preko Seville i onda tri boda u derbiju Osijeku - zaključio je dobro raspoloženi Pero Bočkaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije