SJAJAN NASTUP

Braća Sinković idu po zlato! Uvjerljivo su ušli u finale Olimpijskih igara, evo kad je ključna utrka

REUTERS
31.07.2024.
u 10:41

Već nakon prvih 500 metara bili su na čelu, imali su sjajnu brzinu i od starta pokazali da su u sjajnoj formi

Za ulazak u finale dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama trebalo je biti među tri najbolje posade u polufinalnoj utrci, a to su Martin i Valent Sinković odradili bez problema. Prvo mjesto u polufinalu s uvjerljivom prednosti nad ostalima, nije bilo straha, braća su pažljivo su i mudro rasporedila snage i odradila utrku na najvećoj mogućoj razini. Već nakon prvih 500 metara bili su na čelu, imali su sjajnu brzinu i od starta pokazali da su u sjajnoj formi.

Sinkovići su se brzo odvojili u društvu švicarske posade (Roeoesli, Gulich), a iza njih se vodila prava borba za treće mjesto i ulaznicu za finale koju je na kraju uzela španjolska posada (Canalejo, Garcia). Hrvatska braća imala su vodstvo i na prolaznim vremenima na 1000 i 1500 metara te su utrku do kraja odveslala u svom stilu.

Finale dvojaca bez kormilara na rasporedu je u petak, 2. kolovoza u 11.30 sati. Vjerujemo i nadamo se, bit će to i nova hrvatska medalja. Sinkovići su pokazali da to mogu.

1/4

Komentara 1

JO
Joseph1
10:57 31.07.2024.

Bravo dečki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije