IDU PO ZLATO

Zlatna braća krenula u pohod na vrh u Parizu: 'Vratili smo se, ovo je i bolje od očekivanog'

Foto: REUTERS
1/3
29.07.2024.
u 11:36

Valent i Martin Sinković bili su brži pet sekundi od kvalitetnih Rumunja i u srijedu će se boriti za svoj četvrti olimpijski finale

Autoritetom dvostrukih olimpijskih pobjednika i branitelja naslova braća Sinković pobijedila su u svojoj kvalifikacijskoj skupini i izravno izborila plasman u polufinale. Nakon prvih 500 metara Valent i Martin bili su treći, vodstvo su preuzeli na polovini staze (1000 metara), a utrku su prelomili u trećih 500 metara. Na koncu su od Rumunja (Arteni, Lehaci) bili brži pet sekundi, a od trećeplasirane litavske braće Stankunas više od devet sekundi.

– Stvarno smo zadovoljni pokazanim. Vratili smo se tamo gdje smo se nadali da ćemo biti, u borbu za sam vrh i olimpijsko zlato. Očekivali smo da će Rumunji biti bliže, no jasno je da će u polufinalu biti gušće. Taj start nismo dobro izveli, ali više smo se koncentrirali da uđemo u dobar ritam i da njime napravimo razliku kroz sredinu staze – kazao je Martin, na kojeg se sa sličnim dojmovima nadovezao i stariji mu brat Valent, koji je u ovom dvojcu bez kormilara zadužen za ritam i tempo:

1/4

– Ovo je bilo i bolje od očekivanja jer smo Rumunje pobijedili lakše nego što smo mislili. Zadovoljni smo utrkom. Htjeli smo veslati mirno, ništa nasilu. Htjeli smo ući u svoj zaveslaj. Na Olimpijskim igrama posade uglavnom krenu prebrzo zbog prevelike želje. Nama je važno da smo pokazali da smo tu, da se možemo nositi sa svima i sada idemo dalje, mirne glave, dovoljno smo iskusni.

Obojicu je iznenadio ishod u prvoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj su aktualni svjetski prvaci Švicarci (Roesli, Gulich) bili četvrti pa će put do polufinala tražiti kroz repesaž. Jer, brži od njih bili su Španjolci, Novozelanđani i Irci. Bila je to doista luda utrka, s čak četiri posade unutar 43 stotinke.

– Nikad ne bih rekao da će Švicarci u kvalifikacijskoj utrci biti četvrti, da u finale neće ući izravno – začudio se Martin.

– Sve to pokazuje koliko je tu dobrih posada – dodao je Valent.

U trećoj skupini najbrži su bili Britanci Wynne-Griffith i George, drugi su bili Južnoafrikanci, a treći Nijemci, koji su također ušli izravno u polufinale koji se vozi u srijedu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije