POTPISALI TALENTA

Cedevita će crpiti talente iz Posušja

\'kosarka\'
VL
14.08.2011.
u 14:13

Mladi košarkaši iz Posušja dolazit će u Zagreb na turnire koje organizira Cedevita, ljetne kampove koje organizira već niz sezona.

U Posušju je sklopljen ugovor o suradnji između Cedevite i HKK Posušje, a u nazočnosti čelnika oba kluba pristupnicu Cedeviti potpisao je jedan od najvećih talenata u Hercegovini, dosadašnji član Posušja, 15-godišnji 206 cm visoki Markus Lončar.

- Iako se košarkom ne bavi dugo Markus pokazuje veliki talent i iznimno se brzo razvija. Mi smo mu ponudili apsolutno sve mogućnosti s kojima raspolažemo, od škole i trenera, da se taj talent jednog dana, uz puno rada, razvije u pravog košarkaša. Sa svojom visinom i motorikom te takvim tempom napretka, momak rođen 1996. godine zasigurno je predodređen za sjajne stvari u košarci i stvarno smo sretni što su se HKK Posušje i njegovi roditelji odlučili za njegov prelazak u Cedevitu - u Posušju je izjavio Matej Mamić, sportski direktor hrvatskih doprvaka.

- Ja sam čuo puno toga dobrog o Cedeviti i zbilja sam uzbuđen zbog prelaska u Zagreb - kaže Markus dok ponosni otac Miro potvrđuje nedavnu zainteresiranost mnogih klubova iz regije zadovođenje Markusa.

- Mnogi su se interesirali, mnogi željeli i financijski kvalitetno participirati u prelasku, no odlučili smo se za Cedevitu jer znamo kako se tamo radi i što Markusa očekuje u tome klubu. Sigurni smo da će Markus od prelaska u Cedevitu iznimno profitirati i sportski i glede školovanja i tretmana oko njega pa sam stvarno sretan što je od danas član Cedevite.

U Posušju su boravili Davor Užbinec, dopredsjednik Cedevite, direktor Krešimir Novosel i sportski direktor Matej Mamić koji su i na taj način dali podršku razvoju HKK Posušje u budućnosti. Dočekali su ih na radnom druženju predsjednik Posušja Željko Jukić, član uprave i trener seniora Robert Jurišić, Tiho Mustapić i direktor kluba Stanko Rezo koji je i potpisao ugovor o suradnji na četiri godine.

- Mi smo u prethodnom razdoblju, u teškim financijskim uvjetima, predanim radom svih uključenih u HKK Posušje, ostvarili kvalitetne rezultate. Da bi i te rezultate digli na višu razinu, i prije svega našim mladim košarkašima omogućili kvalitetniji razvoj. Današnjim ugovorom sa KK Cedevitom potvrdili smo nove razvojne mogućnosti za košarku u Posušju a i šire - napomenuo je Stanko Rezo.

Dopredsjednik Cedevite Davor Užbinec istaknuo je obostranu korist dvaju prijateljskih klubova.

- Prije svega tu gledamona razvoj mladih igrača koji će sigurno profitirati s obzirom da planiramo zajedničke kampove i pripreme te razmjenu i gostovanja igrača i trenera mlađih kategorija na obije strane. Mladi košarkaši iz Posušja dolazit će u Zagreb na turnire koje organizira Cedevita, ljetne kampove koje organiziramo već niz sezona i na kojima je ovoga ljeta na Lošinju prošlo više od 200 djece. U jednom drugom dijelu suradnje pomoći ćemo i materijalno klub preko sponzora KK Cedevite. Razgovore oko ove sportske suradnje vodili smo posljednja dvamjeseca i drago mi je da smo ih, ovim današnjim potpisom, i materijalizirali. Naša je želja u svakom slučaju bila širenje branda Cedevita kroz naš klub i izvan Hrvatske a HKK Posušje smo prepoznali kao jednu izuzetno zdravu sportsku, ne samo košarkašku sredinu, koja ima vrlo sličnu sportsku filozofiju kao i mi u našem klubu. Ja vjerujem da će ovom suradnjom taj sportski entuzijazam u Posušju još više rasti uz napredovanje sporta općenito, apsolutno pomoć djeci i mladima što je bio i glavni cilj, te jednog dana i stvaranje vrhunskih seniorskih košarkaša. Nadam se da će od danas i više djece prepoznati košarku kao svoj sport u Posušju i krajevima koji mu gravitiraju jer će ih čekati kvalitetni uvjeti i sve moguće predispozicije u budućnosti

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
15:15 14.08.2011.

Već su počeli: prvi talentirani mladac iz Posušja je Chris Owens!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije