El Clasico

Cristianius i Messius

Ronaldo Messi
AFP
09.04.2010.
u 19:10

Po stilu života CR9 je bliži vragu, dok Leo hoda terenom s anđeoskom aureolom. Realovi navijači u subotu na Santiago Bernabeu (22 sata) čekaju Portugalčev bljesak, ali ovo je godina Argentinca.

Na kraju fantastičnog nogometnog tjedna (Olićev gol na Old Traffordu, Petrićevi golovi à la Jerković, Messijeva četiri gola Arsenalu) sudbina je htjela da se u izravnoj borbi za naslov prvaka Španjolske sudare Real i Barcelona. Mjesto radnje je Madrid, stadion Santiago Bernabeu, subota, 10. travnja 2010, početak 22 sata!

Milijun je usporedbi podgrijavalo El Clasico, jedna od intrigantnijih priča je sudar čovjeka u kojeg se zaklinju Realovi navijači i igrači Cristiana Ronalda te po mišljenju mnogih najboljeg nogometaša svih vremena Lionela Messija.

Djevojka iz rodnog grada

Španjolska Marca objavila je reklamu jedne televizijske kuće koja u svom paketu za 14,90 eura prodaje sliku s Bernabeua svojim konzumentima. Uz dva lika pisalo je Cristianius vs. Messius!

Komercijalni interesi, eto, ne prezaju ni pred čim. Pa će ta dva fantastična nogometaša predstaviti kao dva biblijska lika. I dok su Argentinca predstavili kao Mesiju, u slučaju Cristiana Ronalda su pogriješili. Portugalac nije prispodobiv Isusu!

Životni stilovi ta dva nogometaša su potpuno drukčiji. Lionel Messi je anđeo, dječak koji je imao velikih problema u ranom pubertetu. Naime, mišići se nisu normalno razvijali, problem rasta bio je očit. U jednom trenutku bilo je upitno hoće li se uopće moći baviti sportom. No, uz disciplinu i rano liječenje, uspio je. U privatnom životu, Messi ljubi Antonellu Raguzo, običnu djevojku iz njegova rodnog Rosarija, živi mirnim, obiteljskim životom.

Daleko od raskalašenih zabava, alkohola, droge. Bavi se i humanitarnim radom, ambasador je Unicefa, a nakon svih uspjeha, u ovom trenutku Messi dosta zarađuje od sponzorskih ugovora. Spominje se podatak od 33 milijuna eura. Na travnjaku se ponaša skromno, ne govori riječima, već djelima.

Cristiano Ronaldo je, pak, potpuna suprotnost. Stariji je dvije godine, brzo je zaradio milijune, a privatno živi kao plejboj. Iako je znao imati djevojku, to je uglavnom bilo kratkog daha. A bivše su ga opisivale kao bezosjećajnu, hladnu i iznimno egoističnu osobu. I priznao je da nije znao uz koga se budio.

Ronaldo je izdao liniju proizvoda CR9. Iako se karijera tek penje u sam zenit, on već zarađuje na svom imenu i prezimenu. Kao i Messi, veliki prihodi su od brojnih sponzorskih ugovora.

Messiju zadnja dva ogleda

Ronaldo u Realu godišnje zarađuje 13 milijuna eura, momčadi je iznimno bitan, a u prvenstvu postigao je 18 golova. Bez njega, kraljevski klub je jelo bez začina. Lionel Messi zarađuje dva i pol milijuna manje, ali trenutačno igra puno bolje. Postigao je 26 prvenstvenih pogodaka, posebno blista proljetos.

Obojica su vlasnici naslova najboljeg svjetskog nogometaša, u klupskom nogometu dosegnuli su vrhunce. To su nogometaši koji nogomet igraju na drukčiji, poseban i nerijetko čaroban način. U posljednja dva međusobna ogleda slavio je Messi (u finalu Lige prvaka Barcelona - Manchester, te u El Clasicu u prvom dijelu sezone. Ima li Ronaldo odgovor?

Osobni kartoni:

Messi - Lionel Messi počeo je igrati sa pet godina, a s 13 se preselio iz Argentine u Barcelonu jer mu je klub ponudio da će pokriti troškove liječenja poremećaja rasta. U prvu momčad uveo ga je Frank Rijkaard. Dvaput je osvojio Ligu prvaka, triput španjolsko prvenstvo, jednom Kraljev kup.

Ronaldo - Cristiano Ronaldo zamalo je odustao od nogometa kad je imao 15 godina. Dijagnosticirano mu je ubrzano lupanje srca, a ti su problemi riješeni operacijom. Na otvaranju stadiona Josea Alvaladea u ljeto 2003. Ronaldo je sa Sportingom nokautirao Manchester i Alex Ferguson odmah ga je kupio.

 

Komentara 5

PO
pospana
20:54 09.04.2010.

Messi!

BA
balance
12:43 10.04.2010.

DiGi sport prenosi tekmu kanal nije zakljucan jedino sto je koment na Rumunjskom. Za Daleko Hebat ce vas \"buba Svabe\" a i \"Ganci\" Hebat ce vas \"buba Svabe\" a i \"Ganci\"

OB
-obrisani-
00:56 10.04.2010.

kristijano-ronaldo,..je najobicniji pozer-folirant.. i cili tim igra samo za njega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije