pobijedili Njemačku

Danska ponovila povijesni uspjeh Hrvatske iz 2004. Ovako nešto nitko prije nije napravio

storyeditor/2024-08-11/PXL_REU_110824_118935260.jpg
13.08.2024.
u 07:00

Danske strijelce predvodio je Mathias Gidsel s 11 pogodaka. Magnus Landin postigao je sedam golova, a Simon Pytlick šest. Nicklas Landin imao je deset obrana.

Rukometaši Danske uvjerljivo su u finalu olimpijskog turnira pobijedili Njemačku s 39:26. Finalna je utakmica odlučena već u prvoj polovini prvog poluvremena, kad su izabranici Nikolaja Jacobsena serijom 6:0 došli do vodstva 12:5 u 15. minuti. U 23. minuti već je bilo 19:9 za Dance, koji su na poluvrijeme otišli s plus devet (21:12).

Danske strijelce predvodio je Mathias Gidsel s 11 pogodaka. Magnus Landin postigao je sedam golova, a Simon Pytlick šest. Nicklas Landin imao je deset obrana. Najbolji strijelac njemačke reprezentacije bio je Juri Knorr sa šest golova, a po četiri su postigli Renars Uscins i Jannik Kohlbacher. Danska je tako postala prva reprezentacija nakon Hrvatske koja je do olimpijskog zlata došla pobjedama u svim utakmicama. Hrvatski rukometaši to su ostvarili osvajajući drugo olimpijsko zlato 2004. u Ateni. Danci su s dva zlata i jednim srebrom dostigli Hrvatsku koja ima dva zlata i jednu broncu. Nijemci su ostali na jednom zlatu koje su osvojili 1936. godine u Berlinu, a ovo im je treće srebro.

VEZANI ČLANCI:

Rukometaši Španjolske osvojili su brončanu medalju nakon što su u susretu za treće mjesto svladali Sloveniju s 23:22 (12:12). Aleix Gomez s pet golova bio je najefikasniji kod Španjolske, dok je Jure Dolenec zabio šest golova, svih šest iz sedmeraca za Sloveniju. Španjolska je tako ponovila rezultat otprije tri godine iz Tokija, kada je također bila brončana. To je ukupno peta olimpijska medalja za dvostruke svjetske i europske prvake Španjolce, a zanimljivo je da su svih pet bronce: isti su rezultat ostvarili i 1996. u Atlanti, 2000. u Sydneyu te 2008. u Pekingu. Slovenija će, pak, morati i dalje čekati svoje prvo olimpijsko odličje u rukometu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije