NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

Dvojica hrvatskih vaterpolista u najboljoj sedmorki turnira, Hrvat proglašen za MVP-ja

Water Polo - Men's Gold Medal Match - Serbia vs Croatia
Foto: UESLEI MARCELINO/REUTERS
1/3
12.08.2024.
u 23:30

U idealnoj sedmorici ovog turnira su se uz trojicu Srba i dva Amerikanca našla i dva Hrvata. To su Maro Joković i Loren Fatović

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu olimpijsku medalju nakon poraza u finalu protiv najvećeg vaterpolskog rivala Srbije s 13-11. Hrvatima je to treće olimpijsko srebro nakon 1996. i 2016. godine, a Srbi su osvojili svoje treće uzastopno olimpijsko zlato iako nisu ni blizu toliko jaki kao u periodu sedmorice veličanstvenih koje su predvodili Andrija Prlainović i Filip Filipović.

Bila je to utakmica u kojoj su naši reprezentativci napadački jako podbacili. Doduše, i srpska obrana je bila na visini zadatka, ali u puno situacija su naši igrači imali otvorene šuteve koje se nisu usudili uputiti, izveli bi koje dodavanje više i napravili dosta tehničkih grešaka ili bi udarac u konačnici uputio Konstantin Harkov, ali gotovo iz mrtvog kuta, pozicije iz koje je gotovo nemoguće zabiti gol. Najbolji strijelac Hrvatske bio je Jerko Marinić Kragić s tri gola.

Treće mjesto je osvojio SAD koji je šokirao najtrofejniju reprezentaciju u povijesti vaterpola, Mađarsku nakon peteraca. Iako su Mađari u zadnjoj četvrtini vodili 8-6, Amerikanci su do kraja utakmice uspjeli izjednačiti na 8-8 i odveli utakmicu u peterce u kojima su Mađari sve ispromašivali. Na kraju su Amerikanci slavili 11-8.

U idealnoj sedmorici ovog turnira su se uz trojicu Srba i dva Amerikanca našla i dva Hrvata. To su Maro Joković i, posve zasluženo Loren Fatović, uvjerljivo najbolji igrač kod "barakuda" i općenito igrač turnira. Srpski trio sadržavali su Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Miloš Ćuk, a dva najbolja Amerikanca na turniru bili su vratar Adrian Weinberg te Ben Hallock.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije