PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Dinamo dovodi šest novih igrača! Zajec i Marić u velikoj akciji

Zagreb: Zagrijavanje uoči utakmice Dinama i Rijeke
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
06.06.2024.
u 08:00

Plavi na radaru imaju veliki broj igrača, no puno je tu nagađanja. Ono što je sigurno, traju pregovori Dinama i Lokomotive. Plavi žele otkupiti vratara Nikolu Čavlinu za 700 ili 750 tisuća eura

Dinamo ima kvalitetan i prilično širok kadar igrača koji je izgurao sezonu i okitio se s tri trofeja. Još ga je malo pomazila i sreća pa će u borbu za Ligu prvaka krenuti iz play-offa, dakle neće “krvariti” kroz dva prethodna kola, neće ni strepiti jer, ako i ne uđu u skupine Lige prvaka, što bi bilo financijski fenomenalno, imaju zajamčeno mjesto u skupini Europske lige.

Zajec i Marić gledali Slovenca

No u Dinamu znaju kako je tijekom prijelaznog roka moguć odlazak nekih važnih igrača, tu se prije svega misli na Martina Baturinu i Brunu Petkovića. No, bez obzira na moguće odlaske, plavi žele dovesti i svježu krv, to je uvijek dobro za konkurenciju u momčadi, a rado bi doveli šestoricu. Uglavnom gledaju mlađe igrače koji ne moraju odmah biti pojačanja jer takve je uglavnom nemoguće dovesti, žele igrače koji će se polako prilagođavati momčadi kako bi u dogledno vrijeme doista postali pojačanja.

VIDEO Nastavak velikog slavlja u Zagrebu: Dinamo izložio sve trofeje osvojene ove sezone

Plavi na radaru imaju veliki broj igrača, no puno je tu nagađanja. Ono što je sigurno, traju pregovori Dinama i Lokomotive. Plavi žele otkupiti vratara Nikolu Čavlinu za 700 ili 750 tisuća eura. Kako je Ivan Nevistić prigrabio jedinicu i produžio ugovor s Dinamom, jasno je da će Čavlina na posudbu, nagađa se da bi mogao u Osijek. Plavi žele i nadarenog Marina Šotičeka, no njega će morati ozbiljno platiti. Treba dogovoriti i što će dalje biti s Lukasom Kačavendom, njemu je istekla posudba, ali može se očekivati da će službeno doći na novu ili će ga plavi kupiti pa onda ostaviti u Lokomotivi.

Odavno su otvoreni signali između Dinama i Marka Pjace koji može iz Rijeke za milijun i pol eura. Uvijek je zanimljiv Ramon Mierez, napadač Osijeka i prvi topnik lige, plavi bi ga rado vidjeli u Maksimiru iako su, izgleda, dobili ozbiljnu konkurenciju u ruskom Lokomotivu koji je spreman platiti znatno više. Spominjala su se i dva stopera iz Rijeke, Radeljić i Galešić, no sportski direktor Marko Marić i predsjednik Velimir Zajec tek trebaju krenuti u pregovore s Damirom Miškovićem i vidjeti je li ih i za koliko novca moguće dovesti.

Plavi se neće razbacivati

Plavi prate još igrača u našoj ligi, ali i neke izvan naših granica. Jedan od njih je Adam Gnezda-Čerin, nekadašnji vezni igrač Rijeke koji je sad u Panathinaikosu, navodno su tog 24-godišnjaka u Ljubljani na utakmici reprezentacije Slovenije gledali Zajec i Marić. On ima ugovor do 2026. i Zajec će sa svojim bivšim klubom pokušati ispregovarati pristojnu cijenu, sigurno neće platiti 3,5 milijuna koliko vrijedi po Transfermarktu.

Potom se spominje 20-godišnji Španjolac Jan Olivers koji je u mladoj momčadi Rome te 21-godišnji Šveđanin Samuel Dahl. Oni su plavima zbog godina i perspektive sigurno zanimljivi od Poljaka Wdowika o kojem se već nagađalo, ulazi u zadnju godinu ugovora, poljski je reprezentativac, no ponovno će važna biti cijena jer Dinamo se neće razbacivati novcem bez obzira na to što će lijepo zaraditi od Uefe.

GALERIJA Dinamov spektakl u Zagrebu! Tisuće su u žarenoj atmosferi slavile s maksimirskim dečkima

Zagreb: Zagrijavanje uoči utakmice Dinama i Rijeke
1/116
Ključne riječi

Komentara 3

KA
kanđija
23:06 06.06.2024.

Jel se šta pita trenera?

FR
freeshooter
11:20 06.06.2024.

...od svega, očekivani i nužni, dobri transferi Pjace i Čavline... Mierez uz dobru cijenu prihvatljivo pojačanje... Kačavenda je sada upitnik, dakle oprezno uz posudbu... ostalo nije potreban nivo za Dinamo, pogotovo Gnezda Čerin, i puno previše novaca i pitanja ako time ostaju u Grčkoj, upitnik oko toga, jer je daleko bolja opcija dolaska Šunjića... maksimalno uložiti u ostanak Petkovića i Baturine, jer osnovni cilj treba biti ulazak u novi format LP, jedinstvena i neponovljiva prilika ući u društvo najvećih top 30, i dugoročno osigurati velike financije, bez njih dvojce nemoguća misija... sada na ljeto treba složiti maksimalno jak roster, potreban za ulazak i igru u LP, tko to ne shvaća, neka ne radi taj posao, sada je ta situacija, ili idemo gore još višlje, ili u suprotnom padamo dolje... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

QB
qb5tmdrc89
19:04 06.06.2024.

Sotišek veliki potencijal..apaolutno treba naći način da dođe u Dinamo!Galešić idealna zamjena za Šutala;ulaganje koje se može višestruko isplatiti,a jer smo tanki na poziciji stopera!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije