PROŠAO U 2. KOLO

Đoković kritizirao organizatore Igara: Neprimjereno je to što rade, ja to ne razumijem

Tennis - Men's Singles First Round
Foto: EDGAR SU/REUTERS
1/5
27.07.2024.
u 22:30

- Žao mi je zbog Ebdena, on ne igra singl. Ne razumijem ta pravila da, kada netko otkaže, oni zovu igrača iz parova da popuni singl, a toliko igrača sanja o nastupu na Igrama. To je neprimjereno za turnir i za gledatelje jer to nije taj nivo govoreći u kontekstu konkurencije - rekao je Đoković

Uspješan na početku Olimpijskih igara na teniskom turniru bio je prvi nositelj Srbin Novak Đoković koji je za samo 53 minute nadigrao 36-godišnjeg specijalistu za igru parova Australca Matthewa Ebdena sa 6-0, 6-1. Ebden je dobio priliku zaigrati u pojedinačnoj konkurenciji zbog brojnih otkaza.

Ebden u singlu nema ni renking, a ušao je u glavni ždrijeb nakon otkazivanja Jannika Sinnera i Huberta Hurkacza. Đoković je zbog toga kritizirao organizatore.

- Žao mi je zbog Ebdena, on ne igra singl. Ne razumijem ta pravila da, kada netko otkaže, oni zovu igrača iz parova da popuni singl, a toliko igrača sanja o nastupu na Igrama. To je neprimjereno za turnir i za gledatelje jer to nije taj nivo govoreći u kontekstu konkurencije - rekao je Đoković pa se osvrnuo na vjerojatni meč s Nadalom u drugom kolu.

- Nismo dugo igrali međusobno, nekoliko godina. Mislim da je posljednji put bilo ovdje, na Roland Garrosu 2022. godine. Imali smo epske, spektakularne mečeve na ovom terenu. Dugo ne igra vrhunski tenis, ali ne igram ni ja.

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Tennis - Men's Singles First Round
1/24
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije