Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formirao dvojac

Lijepe vijesti u obitelji Sinković! Dvostruki olimpijski pobjednik Valent postao i dvostruki otac

23.11.2022.
u 18:13

Osamnaest mjeseci nakon malog Karla, supruga Antonela rodila je Valentu Sinkoviću još jednog sina. Ovaj put na svijet je stigao Luka pa će tata Valent moći formirati dvojac

Dvostruki olimpijski pobjednik Valent Sinković postao je i dvostruki otac. Osamnaest mjeseci nakon malog Karla na svijet je došao i Luka a jedan od najvećih hrvatskih sportaša današnjice ovaj put je porodu i nazočio.

- Kada se rađao Luka to nisam mogao zbog pandemije korone, no supruga Antonela je htjela da ovaj put budem prisutan i sada mi je drago. Nevjerojatan je to osjećaj kad u ruke primiš tek rođeno dijete.

Čestitajući mu, našalili smo se da sada može formirati novi bratski dvojac Sinkovića. Razlika između Valenta i njegova mlađeg brata je 15 mjeseci a između Karla i Luke 18 mjeseci što će reći da će upraviti u čamcu biti i u mlađim uzrastima, dakako, budu li se bavili veslanjem u kojem njihov tata još ne posustaje. No, zbog prinove u obitelji možda se u naredno vrijeme baš neće naspavati.

29.07.2021., Japan, Tokio - Olimpijske igre Tokio 2020. Braca Sinkovic, Martin i Valent, osvojili su zlatnu medalju u utrci dvojac bez kormilara na veslackoj stazi Sea Forest Waterway. "nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Karlo se rodio dva tjedna prije Prvenstva Europe kojeg smo, ipak, uspjeli osvojiti. Tih dana ja se jesam budio noću ali sam sve nadoknađivao danju i to mi je bilo dosta - prisjeća se Valent koji je nedavno imao priliku prisjetiti se i pobjedničke utrke na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naime, na svečanoj Skupštini Veslačkog saveza Zagreba on i brat mu Martin dobili su posebno priznanje za drugo olimpijsko zlato u dvojcu. Prvo je bilo u dvojcu na pariće a drugo u dvojcu bez kormilara. Pitali smo Martina kakav je bio osjećaj gledati to ponovo.

- Gledali smo Valent i ja tu utrku više puta no uvijek ti zaigra srce kada to vidiš s time da ja više budem u mislima na sljedećim Olimpijskim igrama.

A to znači usredotočiti se ponajprije na kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. a to će biti Svjetsko prvenstvo u Beogradu, u rujnu 2023.

- Usredotočeni ćemo mi biti na borbu za zlato u Beogradu.

15.09.2022., Zagreb - Kod veslackih hangara na jezeru jarun organizirano je medijsko druzenje sa sestrama Jurkovic, bracom Loncaric i bracom Sinkovic, uoci odlaska na Svjetsko veslačko prvenstvo koje se održava u Ceskoj, Racice od 18. do 25. rujna 2022. Martin Sinkovic, Valent Sinkovic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Neobična je ovo sportska godina u Hrvatskoj. Moglo bi se dogoditi da Sinkovića ne bude u HOO-vu izboru za najbolju posadu, par ili štafetu.

- Mi jesmo europski prvaci no Svjetsko prvenstvo je ipak stepenica više a braća Fantela su treći na svijetu i što god da u HOO-u odluče meni neće biti krivo. Koga god izaberu bit će to dobar izbor. Vjerujem da će to oni biti. Godinama smo mi dominirali, nekad treba i druge pustiti.

Na istoj svečanosti posebno priznanje za olimpijsku broncu u prošloj godini primio je i najbolji domaći skifist Damir Martin. A organizatori svečane Skupštine pustili su i njegovu olimpijsku utrku s onim famoznim finišem u kojem je prestigao Danca Nielsena i osvojio broncu.

- Ni danas ne znam kako sam izvukao onih posljednjih 200 metara. U jednom zaveslaju čamac je naprosto izletio iz vode i kada to vidim prođu me trnci.

I Damšo priželjkuje četvrtu olimpijsku medalju. Srebro ima iz četverca s braćom Sinković i Šainom te srebro i broncu u samcu.

- Na SP-u će mi trebati deveto mjesto da bih se kvalificirao na Olimpijske igre no ne zanima mene samo to. Naime, svjetsku medalju imam u četvercu ali ne i u skifu pa ću raditi na tome.

Inače, i Damšo je poput Valenta postao otac a njemu se to dogodilo početkom listopada prošle godine kada je dobio kći Maru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije