NE IDE MU

Englezi javno procijenili koliko će Gattuso trajati, ne daju mu još puno vremena

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
16.08.2024.
u 15:32

Gattuso je do sada imao poprilično zanimljivu trenersku karijeru. Ovog lipnja je predstavljen kao novi trener splitskog Hajduka. Na toj poziciji mu dajemo...

Dvije pobjede, tri remija i poraz, ispadanje iz Konferencijske lige, ispušteni bodovi protiv Lokomotive u zadnjoj minuti utakmice, to je ostvario Hajduk pod vodstvom Gennara Gattusa. Zasad najveće trenersko ime u povijesti HNL-a nije se proslavilo u Hajduku u ova 3-4 tjedna.

Kad je odjeknula vijest da je Gattuso doveden u Hajduk, navijači splitskog kluba bili su oduševljeni, a rijetko kome van Hajduka je bilo svejedno. Ratnik na terenu, ratnik i van njega. Emir Sahiti i Ivan Perišić to su osjetili na svojoj koži kad ih je izbacio iz momčadi. Znalo se o kakvom se strogom treneru radi i mu nikakva uprava ne može odrediti kako će disciplinirati igrače. Jedino mu mogu dati otkaz. 

Milan, Napoli, Valencija i Marseille klubovi su koje je Gattuso trenirao prije Hajduka. Od trofeja s tim klubovima osvojio je jedino kup s Napolijem. S obzirom da je vodio sve redom velikane, taj rezultat baš i nije vrijedan hvale, ali možda bolje i ne osvojiti ništa s tim klubovima nego ispasti od Ružomberoka, i to bez ispaljenog metka u dvije utakmice.

Engleski FourFourTwo čak se javno odlučio i prognozirati koliko će Gattuso ukupno trajati u Hajduku. Evo što je rekao:

"Gattuso je do sada imao poprilično zanimljivu trenersku karijeru. Milan, Napoli te nakon toga neuspješni angažmani u Valenciji i Marseilleu. Ovog lipnja je predstavljen kao novi trener splitskog Hajduka. Na toj poziciji mu dajemo četiri mjeseca".

Da, četiri mjeseca. Zasad je dva mjeseca na klupi, ali ako se ovako nastavi, mogla bi se prognoza i ostvariti. Od osvajanja kupa s Napolijem do ispadanja s Hajdukom od Ružomberoka u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu... ogroman pad, neočekivan za jednog takvog ratnika poput Gattusa. 46 mu je godina i duga je trenerska karijera pred njim, ali tko zna kad će ga neki velikan htjeti u svojim redovima poslije ovog fijaska. Obično kažu da od strogih više naučiš i da više i brže napreduješ, ali čini se da to u ovom slučaju ne prolazi.

Komentara 6

PO
Poletarac101
16:30 16.08.2024.

"Največe trenersko ime u povijesti HNL-a"Hahahaha...možda u C-lizi u Italiji?

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:53 16.08.2024.

Klub slučaj iz grada slučaja.

DU
Deleted user
08:13 17.08.2024.

Da su ga poslali kući prije početka utakmice Hajduk bi prošao glatko. Mislim da je Einstein rekao da nije glupo napraviti grešku nego je glupo uvijek raditi istu grešku i očekivati drugačiji rezultat. Tako nekako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije