U FINALU OI-A

Evo kada i protiv koga će se Donna bori za zlato: 'Nevjerojatno sam sretna, ovo je bio cilj od početka'

Donna Vekić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
01.08.2024.
u 23:40

- Nemam riječi, nevjerojatno sam sretna. Ovo je bio jedan od mojih ciljeva od početka karijere. Nisam znala kako se zovem na početku meča - rekla je Donna

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (28) plasirala se u finale olimpijskog turnira u Parizu koji se igra na terenima Roland Garrosa te tako osigurala najmanje srebrnu medalju, ona je u polufinalu uvjerljivo sa 6-4, 6-0 svladala Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu za sat i pet minuta igre.

Iako je prošlu večer igrala tri sata i tek nakon velike drame u četvrtfinalu svladala Ukrajinku Martu Kostjuk, Vekić je niti 24 sata kasnije bila potpuno spremna i usredotočena te bez šanse ostavila nedoraslu suparnicu Schmiedlovu.

Vekić će u subotu u finalu igrati protiv Kineskinje Qinwen Zheng koja je ranije u četvrtak u prvom polufinalu iznenadila prvu igračicu svijeta i četverostruku pobjednicu Roland Garrosa Poljakinju Igu Swiatek sa 6-2, 7-5. Satnica još nije određena, no meč neće početi prije 12 sati.

Vekić i Zheng do sada su igrale dva puta, a svaka je tenisačica upisala po jednu pobjedu.

- Nemam riječi, nevjerojatno sam sretna. Ovo je bio jedan od mojih ciljeva od početka karijere. Nisam znala kako se zovem na početku meča - rekla je Donna i dodala:

- Finale nikad nije lagano, no ja sam svoj cilj ispunila. Naravno, cilj mi je zlato, ali mogu uživati u meču.

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Donna Vekić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu
1/13
 

Komentara 12

DU
Deleted user
03:54 02.08.2024.

bravo Dona volimo te

Avatar Tombstone
Tombstone
00:21 02.08.2024.

Zakaj je ime nase tenisacice uvredljiv sadrzaj????

Avatar Tombstone
Tombstone
00:20 02.08.2024.

Bravo !!! Bez obzira kaj se desi u finalu, bravo I hvala Ti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije