OLIMPIJSKA MEDALJA

Evo koliko će Barbara zaraditi od osvajanja zlata. Iznos je pozamašan

(PARIS2024) FRANCE-PARIS-OLY-JUDO
Foto: Wu Wei/XINHUA
1/52
01.08.2024.
u 09:28

Naša druga predstavnica Katarina Krišto umalo je došla do brončane medalje, ali su nakon osvajanja zlatnog boda u meču protiv Laure Fazliu. Ipak, prilikom bacanja držala ju je za hlače ispod pojasa, što je nedopušteno

Hrvatska predstavnica u džudu, fenomenalna Barbara Matić (29), osvojila je prvu svoju i hrvatsku olimpijsku medalju u ovome sportu i to onu zlatnoga sjaja. Tijekom turnira, u mečevima kategorije do 70 kilograma savladala je brojne teške protivnice, a sve je kulminiralo finalnim mečom protiv Njemice Miriam Butkereit, jedine džudašice koja ju je ove godine porazila.

Ovoga puta hrvatska natjecateljica bila je uspješnija i domogla se jedine medalje koja joj je kao svjetskoj i europskoj prvakinji još nedostajala. Umalo je dovršila držanje i uzela meč odmah na početku, ali dvije sekunde prije isteka vremena Njemica se izvukla. Matić se sabrala i bacila je za bod, a prednost je uspjela sačuvati kontroliranjem borbe u stojci i trošenjem vremena na parteru do kraja meča.

(PARIS2024) FRANCE-PARIS-OLY-JUDO
1/52

Uz sportsku slavu, ova pobjeda donijet će joj i dobru zaradu. Od Republike Hrvatske jednokratno će dobiti 41 tisuću eura, a uz medalju prati je pravo na sportsku mirovinu od navršenih 40 godina starosti. Visina sportske mirovine kreće se od 40 do 100 posto hrvatske prosječne neto plaće, ovisno o broju osvojenih medalja i jačini natjecanja na kojem su osvojene.

Podsjetimo, naša druga predstavnica Katarina Krišto umalo je došla do brončane medalje nakon osvajanja zlatnog boda u meču protiv Laure Fazliu. Ipak, prilikom bacanja držala ju je za hlače ispod pojasa, što je nedopušteno, a istodobno joj je to bila treća pogreška zbog čega je medalja pripala predstavnici Kosova. Također, danas će u natjecanje u kategoriji do 100 kilograma krenuti Zlatko Kumrić.

Komentara 13

Avatar Castro
Castro
10:01 01.08.2024.

HAHAHA Pa nisam mogao vjerovati naslovu i odlucim procitati. Ono kad nemas osjecaja za ono sto radis...ni ideje...pa lupis. Bravo Barbara. I havla.

Avatar EUtanazija
EUtanazija
10:32 01.08.2024.

Sramota čime su portali opterećeni. Zasluženo, iskreno žao mi je što iznos nije veći. Čestitke Barbari.

BP
Besposlen pop
09:52 01.08.2024.

Dan nakon osvajanja zlatnog odličja na Olimpijskim igrama, u državi konobara, sitnih lopova i kokošara najbitnije je koliko će pobjednica “zaraditi” 👎🤮🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije