'IDE MEČ ZA MEDALJU, TAKO DA GINEM'

Vekić nakon bravurozne pobjede: Kad mi je Kolinda ovo rekla nakon drugog seta, meni su došle suze na oči

Tennis - Women's Singles Quarterfinals
Foto: CLAUDIA GRECO/REUTERS
1/7
01.08.2024.
u 06:13

"Trebalo mi je pet minuta samo da skinem sve sa sebe, koliko je bilo mokro, i da se presvučem. Otišla sam se samo presvući, probati se resetirati, jer ona je zaredala šest gemova gdje nije loptu promašila."

Pobjedom 6-4, 2-6, 7-6 (8) protiv Martje Kostjuk u trosatnom trileru, nakon dvije propuštene i jedne spašene meč-lopte, Donna Vekić postala je prva hrvatska tenisačica koja je došla do polufinala olimpijskog turnira koji je na rasporedu već u četvrtak navečer.  "Bio je stvarno nevjerojatan meč. Bilo je svega, ostavila sam sve na terenu i jako sam sretna što sam pobijedila", izjavila je 28-godišnja Osječanka u razgovoru za HRT nekoliko minuta po završetku iscrpljujućeg dvoboja.

Vekić je odlično počela, povela s 4-0, osvojila prvi set (6-4), a onda došla do prednosti "breaka" i na početku drugog seta (2-0). No, Kostjuk se nije psihički raspala u tom trenutku već je počela igrati na iznimno visokoj razini. "Znala sam da neće biti jednostavno s njom. Uvijek je tako, uvijek igra bolje kad gubi i očekivala sam da će dati sve od sebe do kraja meča. Bila je to borba do zadnjeg poena."

Ukrajinka je nanizala šest gemova i odvela meč u treći set, uoči kojeg se Donna nešto duže zadržala u svlačionici. "Trebalo mi je pet minuta samo da skinem sve sa sebe, koliko je bilo mokro, i da se presvučem. Otišla sam se samo presvući, probati se resetirati, jer ona je zaredala šest gemova gdje nije loptu promašila." Iako je u nekim trenucima djelovala kao da fizički više ne može izdržati snažan tempo udaraca, pogotovo kad je na prve dvije meč-lopte napravila dvije dvostruke pogreške, Vekić je pokazala iznimnu snagu volje.

"Kad se igra za Hrvatsku, to je malo drukčije. Te duple koje sam napravila na meč-lopte, to nije nešto što bih inače napravila na turnirima. No, kad se igra za Hrvatsku, više rade živci, više je nervoze. Stvarno sam dala sve od sebe." Od završetka četvrtfinalnog dvoboja do početka polufinalnog obračuna s Annom Karolinom Schmiedlovom, vjerojatno će proći oko 20 sati, ali Vekić ne misli stati ili odustati sad kad joj treba još samo jedan korak da se popne na pobjedničko postolje. 

"Pokušat ću se oporaviti što bolje. To je meč za medalju, tako da ginem", zaključila je hrvatska tenisačica koja će se u slučaju pobjede boriti za zlatno odličje, a u slučaju poraza igrati meč za broncu.

– Toliko mi znači podrška iz Hrvatske da vam to ne mogu opisati, Kolinda je u jednom trenutku nakon drugog seta rekla: "Cijela Hrvatska je uz tebe", a meni su došle suze na oči. Stvarno cijenim to – izjavila je Donna Vekić kasnije nakon meča, prenosi Jutarnji.hr

VIDEO Večernjakov reporter iz Pariza o nastupu transrodnih boksačica na OI


 

Komentara 19

SK
SkvikiZg
06:58 01.08.2024.

Bravo! Nemam drugo niš za reći.

KI
kingtom
07:09 01.08.2024.

Teniski triler do samog kraja. Doslovno jedan od boljih i napetijih mečeva. Bravo! Čestitam!

LE
Levanto
06:55 01.08.2024.

Bravo, bravo! Kakvo ugodno iznenađenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije